Ο Σταύρος Καρτέρης στο Λατώ fm : «To 1o «Jobdays» είναι μία ολοκληρωμένη εκδήλωση που θα δώσει όλα  τα εργαλεία που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει και πρέπει να γνωρίζει προκειμένου να κάνει ένα σημαντικό επιχειρηματικό βήμα»
Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με τη Skywalker.gr  διήμερο με θέμα τη νεανική επιχειρηματικότητα , την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στο Ξενοδοχείο Galaxy.
Ο πρόεδρος του ΟΕΕ/ΤΑΚ  Σταύρος Καρτέρης μίλησε για αυτή την τόσο σημαντική εκδήλωση στην εκπομπή της Δέσποινας Κουτάντου «Ναι μεν αλλά» λέγοντας μεταξύ άλλων : «Καταρχάς για το Επιμελητήριο  είναι μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις που έχουμε οργανώσει. Ένα διήμερο γεμάτο νεολαία. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των μελών μας. Βλέπουμε νέα παιδιά που έχουν τελειώσει οικονομικές σχολές κατά δεκάδες εγγράφονται στο Επιμελητήριο μας,  πολλοί από αυτούς  θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό, άλλοι πάλι εργάζονται σε δουλειές οι οποίες είναι άσχετες με το αντικείμενο τους με πολύ χαμηλούς μισθούς. Πάνω σε αυτή την αγωνία των νέων παιδιών , έρχεται το Επιμελητήριο σαν φορέας να οργανώσει αυτό το διήμερο. Στην εκδήλωση συμμετέχει και η Skywalker που ασχολείται ιδιαίτερα με το κομμάτι των νέων και  της επαγγελματικής τους εξέλιξης και η Περιφέρεια Κρήτης μας βοηθάει σε αυτό και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Το σκεπτικό είναι να κάνουμε για αυτά τα παιδιά τα  οποία έχουν δηλώσει πάρα πολλά συμμετοχή, σεμινάρια που βελτιώνουν τις  δεξιότητες τους, από τη σύνταξη βιογραφικού μέχρι το κομμάτι ενός πλάνου επαγγελματικής ανάπτυξης και παράλληλα έχουμε φτιάξει μία ομάδα μεντόρων δηλαδή παλαιότεροι συνάδελφοι οι οποίοι  έχουν περάσει από μία εκπαίδευση συγκεκριμένη και θα γίνουν κάποιες πρώτες συναντήσεις των νέων παιδιών με αυτούς τους  παλιότερους συναδέλφους προκειμένου να λειτουργήσει  συμβουλευτικά προς αυτά τα παιδιά, στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα.
Πολύ σημαντικό για μας είναι ότι θα συμμετέχουν σε αυτό το διήμερο  πάρα πολλές εταιρείες και  θα υπάρχει ειδικός χώρος για μεγάλες τοπικές εταιρείες οι οποίες με τα τμήματα προσωπικού τους, θα συμμετέχουν στην εκδήλωση, θα έχουν την ευκαιρία τα παιδιά να δουν αυτές τις εταιρείες, να ανταλλάξουν απόψεις, να αφήσουν βιογραφικά, να γίνει ήδη μία πρώτη επαφή  με πολύ αξιόλογες και μεγάλες εταιρείες του νησιού.
Το κλείσιμο αυτής της εκδήλωσης του διημέρου είναι  μία εσπερίδα το Σάββατο το βράδυ στις 5:30  στο ξενοδοχείο «Galaxy» στο Ηράκλειο όπου εκεί θα μιλήσουμε για νεανική  επιχειρηματικότητα δηλαδή θέλουμε να δούμε και το κομμάτι των νέων παιδιών που θέλει να αναπτύξει την δικιά του επιχειρηματική ιδέα. Γι αυτό έχουμε καλέσει την Περιφέρεια να μας αναπτύξει  τις στρατηγικές της  έξυπνης εξειδίκευσης και τους κλάδους που  θέλει η Περιφέρεια να αναπτύξει το κομμάτι  της επιχειρηματικότητας  στην Κρήτη και παράλληλα στελέχη της αγοράς που θα αναπτύξουν τις επαγγελματικές ευκαιρίες σε αυτούς τους κλάδους, συν το κομμάτι των χρηματοδοτικών  εργαλείων, αναπτυξιακός νόμος, τα προγράμματα ΕΣΠΑ.  Είναι μία ολοκληρωμένη εκδήλωση που θα δώσει όλα  τα εργαλεία που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει και πρέπει να γνωρίζει προκειμένου να κάνει ένα σημαντικό επιχειρηματικό βήμα.
Τα παιδιά που έχουν δηλώσει συμμετοχή  ξεπερνούν τα 100 και συνεχίζουμε να έχουμε πάρα πολλές δηλώσεις συμμετοχής και αυτό δείχνει την αγωνία των παιδιών που αναζητούν  να κάνουν τα επαγγελματικά τους βήματα και τη συμπαράσταση από ένα φορέα.
Σκοπός μας είναι  φυσικά όχι να γίνει μία φορά  αλλά κάθε χρόνο αυτό  να είναι η έκδοση μόνιμη που θα επαναλαμβάνεται και θα μεγαλώνει συνέχεια» κατέληξε.

Σχετικές δημοσιεύσεις