Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Πάρκου Αγ. Νικολάου Χρ. Αμπατζίδης στο Λατώ fm: «Επτά οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές για να μπουν άμεσα στο ΒΙΟΠΑ, μέχρι το τέλος του ’21 οι επενδύσεις θα έχουν φτάσει κοντά στα 25 εκατομμύρια ευρώ, άμεσα φωτίζεται το Πάρκο»

Για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα και τις ενέργειες που έχουν γίνει για το ‘αύριο’ του Βιοτεχνικού Πάρκου Αγίου Νικολάου μίλησε στον αέρα της εκπομπής «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος του ΒΙΟΠΑ Χρήστος Αμπατζίδης.

Αυτή τη στιγμή, τόνισε, υπάρχει μία επιχείρηση, το Φανοποιείο του Μιχ. Κλώντζα, που λειτουργεί, και τρεις εταιρίες που αυτή τη στιγμή κάνουν ανέγερση κτιρίων, ενώ υπάρχουν και επτά ενδιαφερόμενοι επενδυτές (γραφεία, συνεργείο, εταιρία παραγωγής μαρμάρου, κ.ά.) που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για να αγοράσουν γη, να μπουν μέσα στο ΒΙΟΠΑ και να επενδύσουν. «Υπάρχει γενικά μία ροή, που λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης με τον κορωνοϊό και την πορεία της οικονομίας, δεν την περιμέναμε»

Κάποιες, μάλιστα, από αυτές είναι και από Ιεράπετρα και Ηράκλειο.

«Εμείς έχουμε ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας και με τα υπόλοιπα ΒΙΟΠΑ της Κρήτης για διάφορα θέματα ώστε να βάλουμε περισσότερες επιχειρήσεις μέσα στα Πάρκα, αυτό που λείπει είναι τέτοιες επιχειρήσεις να μπορούν να επιδοτηθούν και είναι και πιο εύκολη η μετεγκατάστασή τους μέσα σε ένα Βιοτεχνικό Πάρκο».

«Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε και ένα ένα ραντεβού με τον κ. Γουλιδάκη, την κ. Χανιωτάκη και τον κ. Παπαδεράκη από την Περιφέρεια, που ήρθαν είδαν τις εγκαταστάσεις, τους αναλύσαμε το πλάνο μας. Όπως τους είπαμε και σύμφωνα με τα στοιχεία, μέχρι το τέλος του 2021, οι επενδύσεις στο ΒΙΟΠΑ θα έχουν φτάσει κοντά στα 25 εκατομμύρια ευρώ.  Αυτή τη στιγμή έχουμε μέσα εταιρία που υλοποιεί έργο που θα φτάσει τα 16 εκατομμύρια ενώ μας έχει προσεγγίσει και επιχείρηση που θέλει να υλοποιήσει επένδυση 5 εκατομμυρίων».

Ήδη από το ΒΙΟΠΑ, όπως είπε, έχει σταλεί το υπόμνημα στη Βουλή για την τροποποίηση του Αναπτυξιακού.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, πρόσθεσε, αναμένεται να ανάψουν τα φώτα στο ΒΙΟΠΑ, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Νικολάου (μετά από σχετική απόφαση και του δημοτικού συμβουλίου), ενώ υπάρχουν ανέφερε και επαφές με τον Δήμο για θέματα ύδρευσης, αποχέτευσης όπως και για το κομμάτι της κυκλοφοριακής σύνδεσης του Πάρκου ώστε να είναι πιο προσβάσιμο.

Αναφερόμενος στις κινήσεις του μέχρι σήμερα από τη θέση του προέδρου, ο κ. Αμπατζίδης ανέφερε πως «θεωρούμαστε ένα από τα πιο επιτυχημένα προεδρία καθώς από το μηδέν έχει 100% αύξηση, έχει βάλει εταιρίες μέσα και υπάρχει κινητικότητα. Το ΒΙΟΠΑ είναι μία εταιρεία η οποία πραγματικά θέλει πολύ μεγάλη ενασχόληση από όλους μας για να μπορέσει να προχωρήσει και θέλει όλοι μαζί να μπορέσουμε να συνδεθούμε και να παίρνουμε αποτελέσματα. Θεωρώ ότι από τη στιγμή που κάναμε την αρχή και μπήκε η πρώτη εταιρεία μέσα, μόνο θετικά πράγματα έχουμε να βλέπουμε στην πορεία».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com