Ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Λασιθίου Παντελής Επιτροπάκης στο Λατώ fm: «Κανένα πρατήριο του Νομού δεν διαθέτει μέχρι στιγμής πετρέλαιο θέρμανσης, χαμηλότερη φέτος η τιμή – 60% κάτω ο τζίρος μας»

Στο Νομό Λασιθίου δεν υπάρχει πρατήριο υγρών καυσίμων που να έχει αναρτήσει τιμή πετρελαίου θέρμανσης στο site του υπουργείου ανάπτυξης, είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Λασιθίου Παντελής Επιτροπάκης στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Από το νομό Ηρακλείου υπάρχουν, ανέφερε, 13 πρατήρια, από το νομό Ρεθύμνης τρία πρατήρια και από το νομό Χανίων 4, δηλαδή 20 πρατήρια σε επίπεδο Κρήτης έχουν φέρει και έχουν αναρτήσει τιμή πετρελαίου θέρμανσης στις πινακίδες τους.

Όπως είπε, δεν μπορεί να προσδιοριστεί το πότε θα έλθει πετρέλαιο και στα πρατήρια της περιοχής μας. 

Η τιμή στο λίτρο είναι, όπως είπε, χαμηλότερη φέτος και έχει διακύμανση σε επίπεδο Κρήτης της τάξης των 15 λεπτών – τώρα είναι από 0,80-0,95, αφού το κάθε πρατήριο αγοράζει με διαφορετική τιμή, με μία διαφορετική συμφωνία αφού έχει διαφορετικά λειτουργικά έξοδα, υπάρχουν πρατήρια τα οποία προκειμένου να δώσουν την ποσότητα που αγόρασαν μπορεί να την πουλήσουν στην τιμή κόστους.

«Ο κόσμος Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο πήρε υψηλές ποσότητες πετραλαίου θέρμανσης που δεν καταναλώθηκαν αφού τις πήρε με ορίζοντα το χειμώνα του 2021».

Παρά τη ζέστη που δεν επιτείνει την ανάγκη να πάρει ένα νοικοκυριό πετρέλαιο, ο κ. Επιτροπάκης τόνισε ότι αυτό «είναι κάτι που πρέπει να φροντίζουμε πριν μπουν τα κρύα. Δεν έχει δοθεί ποτέ κάποιο ερέθισμα από το ελληνικό κράτος ώστε να υπάρχει μία κίνηση Οκτώβριο – Νοέμβριο, άντε μέχρι 15 Δεκεμβρίου. Όλοι προσπαθούν να εφοδιαστούν πετρέλαιο όταν πλέον τελειώσει».

Οι τιμές στη βενζίνη, εξάλλου, παραμένουν όπως ανέφερε σταθερές (1,39-1,46) και το πετρέλαιο από 1,08-1,15. 

Αναφορικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται στα πρατήρια το τελευταίο οκτάμηνο από την έναρξη της πανδημίας, ο κ. Επιτροπάκης τόνισε ότι «αυτή την ώρα ο τζίρος είναι πεσμένος 60%, η ‘κουτσουρεμένη’ τουριστική περίοδος τελείωσε», προσθέτοντας πως «ακόμη δεν έχει αρχίσει η ελαιοκομική περίοδος, αυτή η περίοδος 60 ημερών τώρα θα είναι δύσκολη, ο κόσμος δεν πραγματοποιεί κανένα περιττό δρομολόγιο». 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com