Ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης στο Λατώ fm: Μέχρι 10 Μαρτίου οι πρώτες ανακοινώσεις για το άνοιγμα του Τουρισμού – Πρώτη η Κρήτη στις αναζητήσεις για διακοπές, τελευταία στιγμή όλες οι φετινές κρατήσεις

Μέχρι 10 Μαρτίου θα γίνουν από την ελληνική κυβέρνηση οι πρώτες ανακοινώσεις για το άνοιγμα του Τουρισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση και όσα δήλωσε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης.


Όπως είπε, «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ροή κρατήσεων παρόλο που ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας το πότε θα αρχίσουν τα ταξίδια και παρουσιάστηκε μία αύξηση των κρατήσεων οποία δεν έχει έρθει ακόμα σε μας διότι αυτά θέλουν το χρόνο τους, δείχνει όμως ότι αν ανοίξουν τα ‘χαρτιά τους’ οι κυβερνήσεις και συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας κυβέρνησης πώς θα ανοίξει ο τουρισμός και ποιες θα είναι οι προϋποθέσεις που θα ισχύουν για να δεχτούμε τουρίστες. Εμείς εδώ και έξι εβδομάδες έχουμε κάνει τις προτάσεις μας στον υπουργό Τουρισμού – και δείχνει πόσο σημαντικό είναι και πόσο πόσο απαραίτητο είναι να βγουν και να κάνουν ανακοινώσεις αρχίζοντας από τους προορισμούς δηλαδή από την κυβέρνηση της Ελλάδας και βέβαια από τις κυβερνήσεις των χωρών από όπου αντλούμε τους πελάτες μας. Ο τουρισμός δεν ανοίγει με μαγικό ραβδάκι, θέλει προγραμματισμό, θέλουν να έρχονται με μοριακό, rapid, με PLF, θέλουν αυτό το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ας γίνει έτσι – αλλά πρέπει να το πουν, να το ανακοινώσουν και να μην πλανάται μόνο και να γράφεται στα ΜΜΕ.

Στο ερώτημα εάν συμφωνεί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ο κ. Βλατάκης λέει «αν μη τι άλλο ναι, οτιδήποτε θα μας επαναφέρει στην κανονικότητα το υποστηρίζουμε και το δεχόμαστε, όμως βέβαια δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αποκλείσουμε ένα μεγάλο όγκο επισκεπτών οι οποίοι δεν θέλω να το κάνουν, αυτοί οι οποίοι δεν θέλουν και δεν επιθυμούν για δικούς τους λόγους να κάνουν το εμβόλιο, θα πρέπει να μπαίνουν σε κάποιες άλλες διαδικασίες (τεστ, κλπ) θα θέλουν να μας επισκεφτούν, διότι πρωταρχικό είναι η υγεία του τοπικού πληθυσμού, των εργαζομένων και των άλλων επισκεπτών».

Ο Πρωθυπουργός ασχολείται, όπως ανέφερε ο κ. Βλατάκης, προσωπικά με το θέμα του τουρισμού, «διότι εάν δεν δουλέψει δεν έχουμε καμία τύχη, τα λεφτά τελειώνουν και εάν δεν κάνουν ότι πρέπει να γίνει θα είναι καταστροφικό.

Όπως τόνισε, «μέχρι τις 10 Μαρίου θα ανακοινωθούν οι δικές μας διαδικασίες για να υποδεχτούμε επισκέπτες, πώς θα γίνει το άνοιγμα του τουρισμού, δηλαδή να επιτρέπονται οι πτήσεις και να έρχονται σε όλα τα αεροδρόμια και στο Ηράκλειο όχι μόνο στην Αθήνα, να επιτρέπονται να είναι τα ξενοδοχεία ανοιχτά και με ποια πρωτόκολλα. Πολλά εξαρτώνται βέβαια και από το τι θα αποφασίσουν χώρες απ’ όπου θα αντλούμε τους πελάτες. Σε κάθε περίπτωση, θα έχουμε ένα αδύναμο ξεκίνημα όπως έχουμε κάθε φορά βέβαια από τον Απρίλιο, είναι νωρίς το καθολικό Πάσχα και αργά το Ορθόδοξο, θα ανοίξουν ίσως κάποια ξενοδοχεία που είναι συμφερόντων μεγάλων tour operator. Ελπίζω σιγά-σιγά να πάμε αρχές Μαΐου για να αρχίσουν να ανοίγουν τα ξενοδοχεία και να έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις που να εκλείπουν αυτά τα δυσάρεστα μέτρα, για το ταξίδι της επιστροφής και να μπαίνουν 14 μέρες καραντίνα το οποίο είναι πολύ σημαντικό να μην ισχύει. Πιστεύω ότι θα έχουμε ένα δυναμικό τέλος Σεπτέμβριο Οκτώβριο, ίσως και Νοέμβριο, ώστε να καταφέρουμε να έχουμε μία καλύτερη σεζόν από πέρυσι, γύρω στο 50% του 2019 και αν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί να έχουμε και κάτι παραπάνω. 

Φέτος, όπως τόνισε, «θα πρέπει να έχουμε γερό στομάχι, όλες οι κρατήσεις θα είναι last second, τελευταίο δευτερόλεπτο γιατί ο κόσμος φοβάται και δεν θέλει να δεσμευθεί

Τόνισε, επίσης, ότι  η Κρήτη είναι πρώτη στις πλατφόρμες αναζητήσεων για διακοπές. «Όλοι μας έχουμε δώσει flexibility, ανέχεια, για να μπορέσουν να ακυρώνουν μέχρι και τελευταία στιγμή αν κάτι πάει άσχημα με την πανδημία».

Για το πότε θα μπορέσουν να αρχίσουν οι κρατήσεις, είπε ότι «όλα τα κανονίζει αυτός αόρατος εχθρός».

Ασθενής ροή κρατήσεων υπάρχει, όπως ανέφερε, «μόνο από γραφεία που διακινούν ηλικιωμένους που έχουν κάνει το εμβόλιο και δείχνει πόσο σημαντικό είναι να αλλάξει η ψυχολογία για τα ταξίδια που θα αλλάξει με τον εμβολιασμό τότε ότι θα αρχίσει μία πιο δυναμική ροή κρατήσεων. Υπάρχουν επίσης οι κρατήσεις που μεταφέρθηκαν με Voucher από το 2020, οι οποίες βέβαια είναι επί ξύλου κρεμάμενες διότι δεν ξέρουμε εάν αυτοί οι πελάτες το κάνουν τελικά». 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com