Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μεραμβέλλου στο Λατώ fm: «Παράταση μέχρι 22/12 για τους λογαριασμούς της γ΄ φάσης – Μέσα Γενάρη η δημοπράτηση του έργου εκσυγχρονισμού του Οργανισμού – Δεν έχουμε χρήματα για το χώρο που απαιτείται για το φωτοβολταϊκό κέντρο»

Ακόμη μία παράταση στις πληρωμές των λογαριασμών που έληξαν στις 8/12 μέχρι και την επόμενη Τρίτη 22 Δεκεμβρίου αποφάσισε προχθές να δώσει ο ΤΕΟΒ Μεραμβέλλου, όπως είπε ο πρόεδρος του Οργανισμού Μανόλης Καμπανός στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

«Είμαστε ο μοναδικός Οργανισμός που δίνουμε παράταση ώστε τουλάχιστον να μην επιβάλλονται πρόστιμα στους καταναλωτές, μετά όμως τις 22/12 θα επιβάλλουμε κανονικά το πρόστιμο που ορίζει η Νομοθεσία. Προσπαθούμε
να καλέσουμε όσο μπορούμε τους καταναλωτές ακόμα και αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν, να έρθουν τουλάχιστον να κάνουμε έναν διακανονισμό πληρώνοντας την πρώτη δόση ώστε να μην μπει το πρόστιμο αυτό και να μην αφαιρέσουμε τα υδρόμετρα. Προσπαθούμε και εμείς οι ίδιοι ως μέλη του Οργανισμού να τον αυτοδιαχειριστούμε». 

Αναφορικά με έργο του εκσυγχρονισμού του Οργανισμού ύψους 2,2 εκ. ευρώ για αντικατάσταση των αντλιοστασίων, όλου του μηχανολογικού, ηλεκτρολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ο κ. Καμπανός τόνισε ότι «ενημερωθήκαμε πριν λίγες μέρες ότι μέσα στο Γενάρη θα έχουμε τη δημοπράτηση του. Θα μπούμε επίσης σε ένα πρόγραμμα όπου θα ελέγχουμε την κατανάλωση νερού από τα αντλιοστάσια με τηλεμετρία, ενώ επιτυγχάνεται και μία εξοικονόμηση ρεύματος της τάξης περίπου του 20%. Επίσης λόγω των νέων υλικών θα έχουμε και μείωση κόστους αφού δεν θα έχουμε ζημιές στις 14 γεωτρήσεις που φτιάχνονται από την αρχή και αυτό θα το δούμε από το 2023 και μετά».

Επίσης, είπε ότι «παρά την ένταξη από την Περιφέρεια στην προμελέτη για τα φωτοβολταϊκά, χώρο βρήκαμε, πρέπει όπως και να τον αγοράσουμε και δεν έχουμε τα χρήματα να το κάνουμε και να εγκαταστήσουμε το φωτοβολταϊκό κέντρο». Εάν έχεις έτοιμη τη μελέτη σου λεφτά θα βρεθούν από κάποιο πρόγραμμα».

Έκανε ακόμη έκκληση στους καταναλωτές «να συνειδητοποιήσουν ότι στηρίζοντας τον οργανισμό στηρίζουμε την τοπική κοινωνία, με κάποιο τρόπο όμως πρέπει να δώσουμε για να αρχίσουμε να παίρνουμε. Αυτή τη στιγμή βγήκαν οι λογαριασμοί που ήταν περίπου 285.000 ευρώ μαζί με τα χρωστούμενα από προηγούμενους μήνες και αυτή τη στιγμή έχουν δώσει 145.000 ευρώ, χρωστούν δηλαδή στον οργανισμό 140.000, όταν το υπολειπόμενο που έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή είναι 138.000 ακόμη».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com