Ο πρόεδρος του Τμήματος Ανατ. Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Σταύρος Καρτέρης στο Λατώ fm: «Συνεργασία με ΕΛΜΕΠΑ και Επιμελητήρια για να καταγράψουμε τις ανάγκες της τοπικής επιχειρηματικότητας – Με τόση ταλαιπωρία από τα μνημόνια καλύτερα να κρατάμε μικρό καλάθι για τη συμφωνία στις Βρυξέλλες»

Για την συνάντηση με τον Πρύτανη και τους Αντιπρυτάνεις του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος και για τα σημαντικά ζητήματα που συζητήθηκαν, μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Σταύρος Καρτέρης.

Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των τριών τμημάτων της Σχολής Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης του ιδρύματος και την ανάγκη καθιέρωσης ενημερωτικών συναντήσεων με τους φοιτητές του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. προκειμένου να γνωρίσουν το θεσμό του Επιμελητηρίου,  ενώ συζητήθηκε η από κοινού συμμετοχή σε μελέτη – έρευνα των αναγκών και προτεραιοτήτων των επιχειρήσεων της Ανατολικής Κρήτης σε συνεργασία και με τα Εμπορικά Επιμελητήρια. 

«Θέλουμε να καταγράψουμε τι ακριβώς ζητούν οι επιχειρήσεις στα κομμάτια επενδύσεων, ανθρώπινου δυναμικού, κάτι που ιδιαίτερα αυτή την περίοδο θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα για την επιχειρηματικότητα στο νησί, ενόψει και της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-27».

Αυτή τη στιγμή, όπως είπε, συντάσσεται το σχετικό ερωτηματολόγιο για την εν λόγω έρευνα.

Αναφορικά με την κατάσταση στην αγορά τόνισε ότι «η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη» και είπε πως «εμείς από την πρώτη στιγμή της κρίσης ως προτεραιότητα είχαμε θέσει την απασχόληση και την ρευστότητα». Όπως τόνισε «περιμένουμε βελτιώσεις του προγράμματος ‘ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ'».

Κληθείς να σχολιάσει τη σημερινή συμφωνία από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, ο κ. Καρτέρης τόνισε πως «ο πήχης ήταν λίγο πιο ψηλά, από τα 500 δισ. επιχορηγήσεων πήγαμε σε 390 δισ.. Πρέπει να δούμε και τις λεπτομέρειες και τους όρους που θα μπορεί ένα κράτος να κάνει χρήση δανείων και επιχορηγήσεων».

«Είμαστε μια χώρα ταλαιπωρημένοι από δανειστές και μνημόνια και πάντα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι, κάθε εκταμίευση όλα αυτά τα χρόνια γινόταν πολύ δύσκολα».

Αναφέρθηκε, τέλος, και στα θέματα που απασχολούν τους λογιστές – φοροτεχνικούς σε όλη τη χώρα που παρά το μεγάλο βάρος που έχουν όλο αυτό το διάστημα επωμιστεί,»δουλεύουν σε συνθήκες απάνθρωπες», ενώ στάθηκε και στις ενέργειες του Οικονομικού Επιμελητηρίου να ζητήσει παράταση φορολογικών δηλώσεων μέχρι 30/9, για να υπάρχουν ανοικτές πλατφόρμες και χωρίς πρόστιμα, 


Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com