Ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ Μ. Χωραφάς στο Λατώ fm: «Οι μελέτες του Λασιθίου είναι οι πιο ώριμες επί του ΒΟΑΚ, κρίσιμο να μπει ο Νομός στο Ταμείο Ανάκαμψης – Πρέπει να ανακοινωθεί η έκδοση εκπτωτικών καρτών στους Κρητικούς για τα διόδια»

«Οι ανακοινώσεις που έγιναν για τον ΒΟΑΚ, δεν μας έφεραν περισσότερη γνώση, συνεχίζουμε να αγωνιούμε και να περιμένουμε κάτι πιο συγκεκριμένο όσον αφορά και τα χρονοδιαγράμματα και το σημείο ακριβώς το οποίο έχει φτάσει η διαδικασία». Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ Μιχάλης Χωραφάς.


Όσον αφορά το Λασίθι, τόνισε πως «ουσιαστικά, παραμένει εκτός συζήτησης μετά τη Νεάπολη που έχει οριστεί ως ΣΔΙΤ στο τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη. Για τις ώριμες μελέτες του νομού Λασιθίου δεν ακούμε κάτι που χρειάζονται ένα μικρό σπρωξιματάκι για να φτάσουν το 100% της ωριμότητας και αυτό είναι ένα ζήτημα που συνεχώς επαναφέρουμε ως ΤΕΕ/ΤΑΚ στην επικαιρότητα, έχοντας στείλει ξανά και ξανά επιστολές στο υπουργείο υποδομών περιμένοντας μία ουσιαστική απάντηση αλλά και έχουμε ενημερώσει τους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες ώστε να βοηθήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σύντομα θα πρέπει να έχουμε νεότερα δεδομένου ότι ακούσαμε ότι θα Υφυπουργός ο κύριος Κεφαλογιάννης θα έρθει με το γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών τον κ. Καραγιάννη στην Κρήτη και θα επισκεφθεί και τους τέσσερις νομούς».

Όπως σημείωσε, «όσο και να προχωρά η διαδικασία για τα δύο μεγάλα τμήματα, Χανιά – Χερσόνησος και Χερσόνησος – Νεάπολη, είναι πιο πίσω από τις ώριμες μελέτες του νομού Λασιθίου». 

Κρίσιμο, τόνισε, είναι το τμήμα ή τμήματα του Λασιθίου να μπουν στο Ταμείο Ανάκαμψης. 

Σχετικά με τα διόδια που ανακοίνωσε ο υπουργός Κ. Καραμανλής ότι θα μπουν στο νέο ΒΟΑΚ, ο κ. Χωραφάς τόνισε ότι αυτό που μπορεί 
να γίνει «και είναι βέβαιο ότι ήδη γίνεται εκεί στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, είναι ότι μπορεί να εκδίδονται κάρτες ετήσιές ή διετούς διάρκειας που να έχουν πάρα πολύ σημαντική έκπτωση σε σχέση με τη μία απλή και μοναδική χρήση. Αυτό θεωρώ δεδομένο ότι πρέπει να εφαρμοστεί και όχι μόνο να εφαρμοστεί αλλά και να ανακοινωθεί αν αυτό είναι εφικτό ώστε να γνωρίζει ο κόσμος τι να περιμένει. Από αυτά τα έργα, διότι αν έχουμε μία υπέρμετρη χρέωση για τη χρήση του οδικού δικτύου, πραγματικά θα είμαστε πολύ απογοητευμένοι ως Κρητικοί».

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ αναφέρθηκε, επίσης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ‘Καθημερινή’ ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Κ. Χατζηδάκης και στις ανακοινώσεις περί τροποποιήσεων που έκανε σχετικά με την εκτός σχεδίου δόμηση. (οικοδομησιμότητα στο θέμα των δρόμων και τη διετή παράταση για τα μικρά οικόπεδα κάτω των 4 στρεμμάτων) που κινούνται όπως είπε προς τη θετική κατεύθυνση. 

Αναφορά έκανε ο κ. Χωραφάς για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» – οι αιτήσεις εκκινούν από τις 30 Νοεμβρίου. Όπως είπε, είναι ένα πρόγραμμα που θα δώσει ώθηση στην αγορά και στην τοπική μικρομεσαία οικονομία αλλά και θα θωρακίσει και τα κτίρια όσον αφορά τις ενεργειακές τους ανάγκες.

Πρέπει, ανέφερε, οι ιδιοκτήτες – ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τους μηχανικούς τους και να ενημερωθούν πλήρως για τις λεπτομέρειες του νέου προγράμματος. «Χρειάζεται προετοιμασία και καλό είναι όλοι να το δουν εγκαίρως και όχι τελευταία στιγμή».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com