Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Αγ. Νικολάου στο Λατώ fm: «Σχεδόν καθολική η πτώση του τζίρου μας λόγω της καραντίνας, ζητάμε περισσότερη ενίσχυση για να μπορέσουμε να αντέξουμε»

«Η πτώση του τζίρου μας λόγω της καραντίνας είναι σχεδόν καθολική», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Αγίου Νικολάου Γιάννης Τυράκης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό. 


Με την αγορά κλειστή, όπως είπε, «η κίνηση είναι περιορισμένη, η κατάσταση είναι για όλους δύσκολη. Ούτως ή άλλως το χειμώνα δεν έχουμε δουλειά, αλλά εξαιτίας και της καραντίνας η δουλειά αυτή έχει γίνει μηδενική. Μπορεί να περιμένουμε για μια κούρσα ακόμη και 4 ώρες. Συν το ότι βέβαια το όχημα μπορεί να μπει ένα άτομο, με εξαιρέσεις για γονείς που μεταφέρει ανήλικα τέκνα ή για ανθρώπους που χρήζουν βοήθειας». 

Ο τζίρος όπως λέει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι πολύ μικρότερος, «η πτώση είναι σχεδόν καθολική».

Σύμφωνα με τον κ. Τυράκη, εκτός από τα 800 ευρώ που έλαβαν την περασμένη άνοιξη, δεν έχουν λάβει άλλη βοήθεια. Στο πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής έχουν εισαχθεί, αναφέρει, ορισμένοι επαγγελματίες, ωστόσο στο πρόγραμμα μη επιστρεπτέας της Περιφέρειας δεν κατάφερε να μπει κανείς. «Τα κριτήρια και τα προαπαιτούμενα είναι περιορισμένα, σχεδόν ‘φωτογραφικά’, το εύρος για να μπει κάποιος, δηλαδή, είναι μικρό. Θα μπορούσε η Περιφέρεια Κρήτης να προωθήσει ένα πρόγραμμα όπου και θα εντάσσει όλους τους επαγγελματίες». 

Όπως τόνισε, «εμείς και σαν Ομοσπονδία και γενικότερα ζητάμε μεγαλύτερη ενίσχυση του κλάδου μας, τα έσοδά μας είναι μηδενικά και δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, πολλοί συνάδελφοι αναγκαστικά κάνουν κι άλλες δουλειές ενδεχομένως, με τις ελιές τώρα, και προσανατολίζονται και κάπου αλλού για να βγάλουν τα προς το ζην, έχουμε οικογένειες και πρέπει να ανταπεξέλθουμε σε όλο αυτό».

Τέλος, ανέφερε πως στα μέσα του Σεπτέμβρη και στο τέλος του Οκτώβρη πραγματοποιήθηκαν μοριακά τεστ στα μέλη του Συνδέσμου με όλα τα αποτελέσματα να είναι αρνητικά. «Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε το επιβατικό κοινό να χρησιμοποιεί το ταξί, καθώς όλοι μας καθημερινά ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής, καθαρίζοντας, απολυμαίνοντας, τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα με τη μάσκα, κλπ, να μην φοβάται ο κόσμος να χρησιμοποιεί και το ταξί όσο γίνεται περισσότερο».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com