Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Μεραμβέλλου-Οροπεδίου στο Λατώ fm: «Η κ. Κεραμέως κοροϊδεύει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς όταν μιλά για ‘μεμονωμένα προβλήματα’ στην τηλεκπαίδευση – Θέλουμε ανοικτά σχολεία αλλά με όλα τα πρωτόκολλα»

«Η λέξη ‘πολλά’ είναι πολύ λίγη για να χαρακτηρίσει τα προβλήματα που είχαμε με την τηλεκπαίδευση τη χθεσινή μέρα, το πάθημα της Δευτεροβάθμιας όταν και εκεί ‘έπεσε’ το σύστημα, δεν έγινε μάθημα για ακόμη μια φορά για το υπουργείο Παιδείας», τόνισε μεταξύ άλλων 
ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεραμβέλλου-Οροπεδίου Λασιθίου Χρήστος Στεφανακίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.


Όπως είπε, υπήρχαν πολλά προβλήματα στη σύνδεση και για τους εκπαιδευτικούς και για τους γονείς και για τους μαθητές. «Η μόνη λέξη που χαρακτηρίζει τη χθεσινή μέρα είναι ‘πανικός’. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που μπόρεσαν να μπούνε λίγο νωρίτερα, δηλαδή από τις δύο παρά τέταρτο, παρά δέκα, κατάφεραν να κάνουν την πρώτη, τη δεύτερη ώρα το θέμα ήταν μετά όταν υπερφορτώθηκε και το δίκτυο, αν για κάποιο λόγο κάποιον μαθητή κάποιο ν εκπαιδευτικό το σύστημα τον πετούσε έξω δεν μπορούσε να ξαναμπεί. Το θέμα υπήρχε με τις αλλαγές ανά ώρα των εκπαιδευτικών». 

Για ακόμη μια φορά, όπως είπε, «φάνηκε η ανικανότητα για πολλοστή φορά του Υπουργείου Παιδείας, παρόλα τα όσα χθες βγήκε να ανακοινώσει τόσο η κυρία Κεραμέως όσο και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Όταν η υπουργός μιλά για ‘μεμονωμένα προβλήματα’ είναι σαν να κοροϊδεύει τους μαθητές. Ακόμη και η εταιρία Cisco βγήκε χθες βράδυ και διέψευσε την κ. Κεραμέως ότι δεν ήταν μεμονωμένα τα προβλήματα αλλά ότι υπήρχε μεγάλο θέμα. Ξανά η κ. υπουργός παίζει πολύ καλά το επικοινωνιακό της παιχνίδι».

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρχουν σήμερα τα ίδια προβλήματα. «Τον ενάμιση χρόνο που είναι στην καρέκλα του υπουργείου η συγκεκριμένη υπουργός μόνο με την ελπίδα πηγαίνουμε. Ελπίζω σήμερα τα πράγματα είναι καλύτερα».

Έθιξε δε και το ψυχολογικό κομμάτι των παιδιών. Όπως είπε «χθες συγκεκριμένα στο δικό μου σχολείο πήρε μαμά μαθητή μας, ο οποίος όπως μας είπε έκλαιγε γιατί νόμιζε ότι αυτοί κάνουν κάτι λάθος και τι θα γίνει τώρα που θα χάσει το μάθημα».

Για τα τάμπλετ που ακόμη δεν έχουν φτάσει στα σχολεία, ο κ. Στεφανακίδης ανέφερε πως «είχαμε ανακοινώσεις πανηγυρικές ότι υπάρχουν στα σχολεία tablet και μάλιστα υπήρχαν και ρεπορτάζ να πάνε οι γονείς στο σχολείο να πάρουν τα τάμπλετ τους. Έρχονταν γονείς και μας έλεγαν ‘δώστε μας το τάμπλετ που σας έστειλαν’, ενώ εμείς δεν έχουμε πάρει!».

Τόνισε τέλος την ανάγκη να ανοίξουν ξανά τα σχολεία. «Τα σχολεία πρέπει και θέλουμε να ανοίξουν, τηρώντας κατά γράμμα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Όλο αυτό το διάστημα οι εκπαιδευτικοί έχουν κάνει πολύ περισσότερα από αυτά που είχαν δυνάμεις να κάνουν και έδειξαν πολύ μεγάλη μεγαλύτερη σοβαρότητα από αυτή που θα έπρεπε να δείξουν στο Υπουργείο Παιδείας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com