Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου στο Λατώ fm: Μόνο στην ΤΟΜΥ Αγ. Νικολάου προς το παρόν οι εμβολιασμοί των πολιτών 60-64 ετών όλου του Νομού – Οι περισσότεροι κάνουν πίσω, κίνδυνος αναχαίτισης της εμβολιαστικής ροής

«Βρεθήκαμε προ εκπλήξεως όταν διαπιστώσαμε και επιβεβαιώσαμε ότι το σύστημα της πλατφόρμας εμβολιασμού στέλνει τους πολίτες 60-64 ετών όλου του Νομού Λασιθίου να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca στην ΤΟΜΥ του Αγίου Νικολάου». δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου Κώστας Καλδής στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Όπως είπε, «δεν υπάρχει λάθος στο σύστημα, όλοι οι πολίτες μέχρι τώρα έχουν ειδοποιηθεί να εμβολιαστούν στην ΤΟΜΥ Αγ. Νικολάου και είναι κάτι που δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, είναι αυτοματοποιημένο. Από το εμβολιαστικό κέντρο της Σητείας, μου είπαν ότι δεν έχουν και εμβόλια της AstraZeneca για να κάνουν. Από τον Άγιο Νικόλαο μας είπαν ότι δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Δεν μπορούμε να πούμε γιατί έχει γίνει όλο αυτό, γιατί δεν υπάρχει και ενημέρωση κεντρικά. Και εάν αυτό συμβαίνει και σε άλλους, πολυπληθέστερους νομούς το πρόβλημα θα είναι πολύ μεγαλύτερο»

Τόνισε πως «ελπίζουμε αυτό το πράγμα να λυθεί, υπάρχει απογοήτευση στον κόσμο, χθες υπήρχε κόσμος ο οποίος ήθελε να κλείσει το εμβόλιο αλλά όταν του λένε ‘πρέπει να πας στον Άγιο Νικόλαο’, έκανε πίσω. Αναχαιτίζεται η ροή του κόσμου προς τον εμβολιασμό λόγω της ταλαιπωρίας που βλέπει ο καθένας ότι έχει η διαδικασία. Υπήρξαν άνθρωποι που μου είπαν ‘μπορείς σε παρακαλώ μπορείς να μου κλείσεις συνεχόμενα εμβόλια, να πάμε δυο-τρεις μαζί για να μην ταλαιπωρούμαστε;’. Η διαδικασία κρατιέται από τεχνικούς λόγους που δεν έπρεπε να υπάρχουν. Η μειοψηφία δέχτηκε να κλείσει το ραντεβού και η πλειοψηφία υποχώρησε».

Σήμερα, ανέφερε, ανοίγει και η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των πολιτών 75-79 με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com