Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου Κ. Καλδής στο Λατώ fm: «Αυξημένες οι πωλήσεις στις μάσκες, υπάρχει επάρκεια, δεν είναι πια απαγορευτικές οι τιμές – Διπλάσια η τιμή στα γάντια λόγω έλλειψης στην αγορά»

Αύξηση στις πωλήσεις μασκών στα φαρμακεία έφερε το μέτρο της υποχρεωτικότητας της μάσκας από χθες, όπως είπε μιλώντας στον αέρα ρης εκπομπής «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου Κώστας Καλδής.

Όπως είπε, οι πολίτες άλλοτε προτιμούν τις υφασμάτινες και άλλοτε τις μάσκες μιας χρήσης, ενώ και οι τιμές όπως ανέφερε «δεν είναι πια απαγορευτικές», με τη μέση τιμή της μάσκας μιας χρήσης να διαμορφώνεται περίπου από 80 λεπτά έως 1 ευρώ και της υφασμάτινης να κυμαίνεται από 2 έως 3 ευρώ το πολύ.

Σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Καλδή, υπάρχει μεγάλη επάρκεια μασκών στα φαρμακεία «και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όπως το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε το Μάρτη και τον Απρίλη», ενώ πρόβλημα δεν υπάρχει ούτε με τα αντισηπτικά (και σε συσκευασίες των 100 ml στατιστικά και σε συσκευασίες των 500ml με αντλία και σε συσκευασίες του λίτρου για για το σπίτι για υπηρεσίες) ούτε με τα οινοπνεύματα  70 βαθμών. 

Πρόβλημα, όπως είπε, υπάρχει στα γάντια για τα οποία δεν υπάρχει ροή στην αγορά, με τη ζήτηση «να είναι μεγαλύτερη απ’ όσα μπορούμε να βρούμε», για αυτό και οι τιμές εκεί έχουν αρχίσει και «τσιμπάνε αρκετά και ενώ κάποια στιγμή πουλιόταν 5-6 ευρώ τα 100 γάντια, τώρα θα τα βρείτε στη διπλάσια τιμή».

Ο κόσμος, ανέφερε, σε πολύ μεγάλο ποσοστό από χθες εμφανίζεται συνειδητοποιημένος αναφορικά με την υποχρεωτικότητα της μάσκας, κάτι που ισχύει και για τους ντόπιους και για τους τουρίστες. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com