Ο Πέτρος Ζερβάκης στο Λατώ fm: «θα συμφωνήσω με τον Δήμαρχο ότι η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στον Κόμβο Κρίτσάς θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα»

Εκδήλωση πραγματοποιεί σήμερα το Τμήμα Τροχαίας Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αποσταγματοποιών νομού Λασιθίου με θέμα τα Καζάνια και την παροχή αλκοόλ μέτρων. Μιλώντας στον Νίκο Σγουρό και την εκπομπή «Πρώτη ματιά στην Ενημέρωση» ο Διοικητής Τροχαίας Αγίου Νικολάου Πέτρος Ζερβάκης μετξύ άλλων είπε:
“Είχαμε έρθει σε επικοινωνία με τον πρόεδρο των αποσταγματοποιών  κ. Καναβάκη στα πλαίσια της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων που κάνει η υπηρεσία μας, λόγω της έναρξης λειτουργίας των καζανιών αυτή την περίοδο. Αφορμή, οι διαπιστώσεις που έχει κάνει η υπηρεσία μας σε ελέγχους οδηγών που έχουν καταναλώσει αλκοόλ που σύμφωνα με τα λεγόμενά τους είχαν φύγει από καζάνια.Η κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.  Ο κ. Καναβάκης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας και σήμερα 10:00 έχουμε συνάντηση με τον σύλλογο και  ιδιοκτήτες των καζανιών του δήμου. Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε σαν υπηρεσία είναι ότι δεν είμαστε κατά της παράδοσης αλλά υπέρ της παραγωγής του παραδοσιακού προϊόντος της ρακής. Αυτό που ζητάμε είναι η αποφυγή της κατανάλωσης αλκοόλ όταν πρόκειται να οδηγήσει κάποιος.  Αλκοόλ και  οδήγηση δεν πάνε μαζί. Είναι ένας θανατηφόρος συνδυασμός  εδικά η ρακή η οποία έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε οινόπνευμα. Θα  δώσουμε και αλκοολόμετρα μιας χρήσης στους ιδιοκτήτες των καζανιών ώστε να μπορούν αυτοί που επισκέπτονται τα καζάνια να ελέγξουν αν η ποσότητα που έχουν καταναλώσει είναι πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια.
Με αφορμή ένα  ακόμα τροχαίο ατύχημα που είχαμε χθες στον κόμβο  Κριτσάς, ο κ. Ζερβάκης τόνισε: 
«Υπήρξαν κάποια τροχαία ατυχήματα στον κόμβο με υλικές ζημιές.
Οι  κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που υπάρχουν στον κόμβο Κριτσάς  εάν εφαρμοστούν και αν καταλάβουμε ποιος έχει προτεραιότητα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι δεν μπορούμε  να συνειδητοποιήσουμε ποιος έχει προτεραιότητα και να ακολουθήσουμε τη σήμανση που υπάρχει.  Όσον αφορά  την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών  θα συμφωνήσω με τον Δήμαρχο ότι θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα. Με τα φανάρια αναπτύσσονται μεγαλύτερες ταχύτητες σε σχέση με τη σήμανση που υπάρχει αυτή  τη στιγμή με αποτέλεσμα να μπορεί να είναι πιο εύκολη η πρόκληση τροχαίου ατυχήματος» κατέληξε.

Σχετικές δημοσιεύσεις