Ο Πέτρος Ζερβάκης στο Λατώ fm: «Στο τροχαίο του Κρούστα υπήρχε στο όχημα και ένα μικρό παιδάκι 2 ετών. Η ζώνη και το σωστό παιδικό κάθισμα έσωσαν τις ζωές των επιβαινόντων»

Τα δύο σοβαρά τροχαία στην περιοχή του Αγίου Νικολάου το τελευταίο διάστημα αποδεικνύουν περίτρανα πως η χρήση ζώνης και η σωστή χρήση του παιδικού καθίσματος σώζουν ζωές.  Σύμφωνα με τον Διοικητή της Τροχαίας Αγίου Νικολάου Πέτρο Ζερβάκη που μίλησε στην εκπομπή της Δέσποινας Κουτάντου «Ναι μεν αλλά» θα πρέπει ο κόσμος επιτέλους να καταλάβει ότι η ζώνη του σώζει τη ζωή.
«Αυτό που πρέπει να αναδειχθεί είναι η χρησιμότητα της ζώνης ασφαλείας και του παιδικού καθίσματος. Στο τροχαίο του Κρούστα είχαμε μία οικογένεια που επέστρεψε από το χωριό , το όχημα εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε ένα γκρεμό ύψους περίπου 4 με 5 μέτρα. Στην περίπτωση του τροχαίου  στον κόμβο Ξηροκάμπου είχαμε την ανατροπή του οχήματός  που είχε ως αποτέλεσμα την  αποξήλωση του φωτεινού σηματοδότη. Και στις δύο περιπτώσεις τους οδηγούς και  τους επιβαίνοντες  τους έσωσε η ζώνη ασφαλείας  και το ειδικό καθοσματάκι γιατί στο τροχάιο του Κρούστα  υπήρχε στο όχημα ένα μικρό παιδάκι 2 ετών το οποίο ήταν κανονικά τοποθετημένο στο παιδικό κάθισμα
Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι οι οδηγοί ότι δεν  φοράμε την ζώνη για να μην μας γράψει τροχαία αλλά γιατί πραγματικά μας σώζει τη ζωή.
Στην περιοχή του δήμου Αγίου Νικολάου  δεν έχουμε κανένα θανατηφόρο τροχαίο φέτος. Να προσπαθήσουμε να κλείσει έτσι ο χρόνος. Είναι μία προσπάθεια χρονών, μία διαχρονική προσπάθεια» κατέληξε. 

Σχετικές δημοσιεύσεις