Ο Πέτρος Ζερβάκης στο Λατώ fm : «Να μην προσπαθούν κάποιοι να βρουν,παραθυράκια,προσχήματα και δικαιολογίες για να βγουν χωρίς να υπάρχει ανάγκη από το σπίτι – Σήμερα κάνουμε συστάσεις από αύριο βεβαιώνουμε παραβάσεις»

Με την εφαρμογή των νέων μέτρων, της απαγόρευσης  της άσκοπης μετακίνησης των πολιτών, η Τροχαία Αγίου Νικολάου επί ποδός πραγματοποιεί ελέγχους κάνοντας συστάσεις και δίνοντας οδηγίες στους πολίτες. Δεν δείχνουν όμως κάποιοι  πολίτες να αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης όπως είπε μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Κουτάντου «Ναι μεν Αλλά» ο διοικητής της Τροχαίας Πέτρος Ζερβάκης  : «Από σήμερα 6:00 το πρωί οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην πόλη του Αγίου Νικολάου είναι στους δρόμους. Διαπιστώνουμε ότι αρκετοί συμπολίτες μας δεν έχουν συνειδητοποιήσει  την κρισιμότητα και τη σοβαρότητα της κατάστασης.
Αυτή είναι η πρώτη διαπίστωση, δεν έχουμε βεβαιώσει πρόστιμα, κάνουμε προς το παρόν συστάσεις προς τους πολίτες. Κάποιοι έχουν μαζί τους κάποιους βεβαιώσεις για το που μεταβαίνουν και το λόγο της μετάβασής τους, κάτι που έχουν κατεβάσει και από την ειδική πλατφόρμα τις βεβαιώσεις  τύπου Α και Β, αλλά γενικά θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι πολίτες την κρισιμότητα της κατάστασης και να μείνουν στα σπίτια τους. 
Αυτή είναι η συμβουλή την οποία δίνουμε ως Τροχαια. Να προστατεύσουν τον εαυτό τους, τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους, γιατί από ότι φαίνεται είναι οι πιο ευπαθείς στη συγκεκριμένη ασθένεια.  Να αποφύγουμε τα χειρότερα, να μη ζήσουμε καταστάσεις όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Θέλω να πω στους πολίτες να βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους όσοι πραγματικά έχουν ανάγκη, να μην προσπαθήσουν να βρίσκουν παραθυράκια,προσχήματα και δικαιολογίες για να βγουν από το σπίτι.  Αν δεν είναι κάτι επείγον δεν είναι σοβαρή ανάγκη να μείνουν στα σπίτια τους.
Αυτές τις δύσκολες ώρες, τις  δύσκολες ημέρες είμαστε όλοι όσοι υπηρετούμε τα σώματα ασφαλείας και το ιατρικό προσωπικό και οι νοσηλευτές στο καθήκον για να προστατεύσουμε τους πολίτες αλλά ο καθένας έχει και ατομική ευθύνη και θα πρέπει να καθίσουν στα σπίτια τους.
Από αύριο θα βεβαιώνουμε παραβάσεις, το πρόστιμο είναι 150 ευρώ για κάθε παράβαση και εκτός το πρόστιμο το διοικητικό προβλέπονται  και ποινικές κυρώσεις. Δηλαδή για παράβαση του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα που αφορά τα μέτρα για την πρόληψη των ασθενειών ο παραβάτης εκτός το πρόστιμο θα  συλλαμβάνεται και θα ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία.
Επειδή είδαμε τις προηγούμενες μέρες συναθροίσεις σε παιδικές χαρές, σε χώρους εξωτερικούς σε μαρίνες σε πάρκα να πούμε ότι αυτά απαγορεύονται από σήμερα. Τις προηγούμενες μέρες π.χ.στο γήπεδο της Αμμούδας περίπου 20 νεαροί έπαιζαν ποδόσφαιρο…
Απαγορεύεται κάθε συνάθροιση πολιτών σε παιδικές χαρές, χώρους άθλησης και όσοι μετακινούνται με τα οχήματα εκτός της βεβαίωσης που πρέπει να έχουν μαζί τους να είναι μέχρι δύο άτομα ανά όχημα. Οι συνάδελφοι τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας για προστατεύουν την υγεία τους γιατί είναι στην πρώτη γραμμή. 
Υπάρχει αναστολή των αδειών όλου του προσωπικού, δεν έχει κανείς άδεια, είναι όλοι  στις υπηρεσίες εκτός κάποιες κατηγορίες συναδέλφων που δικαιούνται την ειδική άδεια και είναι γονείς. Δεν έχει αυξηθεί το προσωπικό απλώς είναι όλοι παρόντες να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Ελπίζω το συντομότερο δυνατό να τελειώσει και  να επιστρέψουμε στη φυσιολογική ροή της ζωή μας.»

Σχετικές δημοσιεύσεις