Ο Πάτερ Ευάγγελος Παχυγιαννάκης στο Λατώ fm για την διάταξη περί βλασφημίας : «Ο θεός δεν έχει ανάγκη από αστυνομικούς να τον προφυλάξουν»

Για το νέο σύγγραμμα του  “365 + 1 Χαίκου” που είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Γιώργου Λαζόπουλου  μίλησε στον Νίκο Σγουρό στην εκπομπή “Πρώτη Ματιά στην Ενημέρωση” o πάτερ Ευάγγελος Παχυγιαννάκης. Μεταξύ άλλων είπε : “Το ερχόμενο έτος 2020 είναι δίσεκτο έτος και αυτό θα πει το 365 + 1 είναι δηλαδή για τον καινούργιο χρόνο. Το κυκλοφόρησα τώρα πιο μπροστά, στη μνήμη του Γιώργου Λαζόπουλου στον οποίο και το αφιερώνω.
Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφω Χαίκου. Μου αρέσει  γιατί είναι ένας τρόπος ποιήσεως πως σου δίνει το δικαίωμα περισσότερο να σκεφτείς.
Είναι  μικρά ποιήματα με 5 συλλαβές, 7 συλλαβές ο δεύτερος στίχος και από πέντε οι άλλοι.
Πρώτη φορά διάβασα περίπου στο Σεφέρη, μου αρέσανε, γιατί όλη αυτή η σκέψη  αφήνει χαραμάδες στις οποίες μέσα μπορείς να βάλεις εσύ το δικό σου και να το εμπλουτίσεις.  Είναι μία αφορμή σκέψεως, συμπληρωματικής για αυτό που το διαβάζει.

Για την διάταξη περί βλασφημίας ο πάτερ Ευάγγελος είπε:
«Είναι άνευ νοήματος. Γιατί δεν κατάλαβαν αυτοί που τα προωθούν αυτά, ή αυτοί που είναι πίσω από αυτούς που τα προωθούν, ότι ο Θεός δεν έχει χωροφύλακες. Η προσωπική ζωή του καθενός και η έκφραση του μες στον κόσμο δείχνει το πρόσωπο του. Ο θεός δεν έχει ανάγκη από αστυνομικούς να τον προφυλάξουν»

Σχετικές δημοσιεύσεις