Ο Παντελής Επιτροπάκης στο Λατώ fm : » Τα «ιδιολειτουργούμενα» πρατήρια είναι μεγάλο πρόβλημα για τους πρατηριούχους».

Ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Ο Πρόεδρος Βενζινοπωλών Λασιθίου Παντελής Επιτροπάκης μίλησε  στην εκπομπή του Νίκου Σγουρού «Πρώτη Ματιά στην Ενημέρωση» για την διαμόρφωση των τιμών και το πρόβλημα που δημιουργείται στους πρατηριούχους από τα ιδιολειτουργούμενα πρατήρια.  «Στο παρατηρητήριο τιμών σήμερα το πρωί, ένα πρατήριο του νομού Λασιθίου έχει αναρτήσει τιμή στα 1,058/λίτρο, 15 πρατήρια στο Ηράκλειο με τιμή από 1,038 έως 1,07 , τρία πρατήρια  στα Χανιά από 1.038 έως 1,10 και  ένα μόνο στο Ρέθυμνο με τιμή 1,10.
Άρα το 1,02 ή 1,03  δεν θα είναι η υψηλότερη τιμή διότι  από τα πρατήρια τα οποία ανάρτησαν τιμές το 70% είναι τα λεγόμενα  «ιδιολειτουργούμενα» πρατήρια των εταιρειών. Ένα μεγάλο πρόβλημα για τους πρατηριούχους  ορθώνεται πλέον μπροστά μας. Οι εταιρίες αυτές έχουν τη δύναμη  χωρίς να  έχουν καμία παραγγελία να φέρουν πετρέλαιο, έχουν τη δύναμη να πληρώσουν και να πωλήσουν στη συνέχεια σε τιμές που εμείς αγοράζουμε αυτό το πετρέλαιο. Άρα η τιμή δεν είναι αυτή που βλέπουμε σήμερα, θα πρέπει να περιμένουμε να παραλάβουν τα πρατήρια στο Παλαίκαστρο, στο Μακρύ Γιαλό, στον Πλακιά Ρεθύμνου, στο Αρκαλοχώρι. Η τιμή θα κυμανθεί από 1,06 έως 1,10.
Θα περιμένουμε υπομονετικά να ξεκινήσουν οι πρώτες παραγγελίες. Οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή δεν υπάρχει η ζήτηση που περιμέναμε δεν υπάρχει τίποτα μπορώ να σας πω.
Στατιστικά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινάει  μετά τις 15 Νοεμβρίου. Όμως αυτό δεν έχει να κάνει με την αίτηση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Θα πρέπει ο καταναλωτής ο οποίος έχει ένα αριθμό φορολογικού μητρώου και ένα αριθμό παροχής ΔΕΗ να συνεννοηθεί σωστά με το φοροτεχνικό του, γιατί πολλόι  έρχονται στα πρατήρια και κάνουν ερωτήσεις σε εμάς, εμείς δεν επιτρέπεται να κάνουμε καμία διαδικασία για λογαριασμό των πελατών μας, διότι υπάρχουν τα προσωπικά δεδομένα και δεν επιτρέπεται στον καθένα να κοιτάζει ούτε φορολογικές δηλώσεις ούτε ο λογαριασμούς ΔΕΗ ούτε τίποτα».

Σχετικές δημοσιεύσεις