Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στο Λατώ fm για την αναβολή της δίκης του: «Συντάσσουν ανυπόστατα κατηγορητήρια για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και δεν έχουν καν το σθένος να δικάσουν, απάντηση στη σημερινή κατάσταση είναι ένα μέτωπο αριστερών, πατριωτικών, αντισυστημικών δυνάμεων»

Για την αναβολή της δίκης του σχετικά με τη συμμετοχή του μαζί με τρεις ακόμη κατηγορουμένους – μελών του κινήματος «Δεν Πληρώνω» σε παρεμπόδιση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τον Μάρτιο και Απρίλιο του 2018 καθώς και για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας αλλά και το μέλλον της Αριστεράς, μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και στο Νίκο Σγουρό ο πρώην Γραμματέας της Λ.Α.Ε. και πρώην Υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Μεταξύ άλλων λόγο έκανε για «φαρσοκωμωδία της Δικαιοσύνης που μας πήγε σε δίκη με αυθαίρετες, πλαστές, απίστευτες κατηγορίες και σκευωρίες» ενώ όπως λέει «κυριολεκτικά ξεφτίλισα μέσα στο δικαστήριο το ρόλο της Δικαιοσύνης και της αστυνομίας, δείχνοντας πίσω μου τους 27 περίπου μάρτυρες αστυνομικούς που ήταν δύο μέτρα – πώς μπόρεσα εγώ να τους προκαλέσω ‘επικίνδυνες σωματικές βλάβες, έχοντας πλήρη εξοπλισμό ΜΑΤ ενώ εγώ ήμουν πλήρως με γυμνά χέρια; Είχα όπλα, σίδερα, πέταγα καμιά μολότοφ; Τους είπα να ντρέπονται που συντάσσουν κατηγορητήρια, πλαστά ανυπόστατα, μόνο για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Έπρεπε να υπάρξει μαζικός, ειρηνικός αγώνας για να προστατεύσουμε ανθρώπους που μέσα στην κρίση έχασαν τη δυνατότητα να αποπληρώνουν δάνεια που δόθηκαν σε άλλη εποχή, με άλλους όρους».

Επίσης μίλησε για «άκρως πολιτική μεθόδευση υπέρ των τραπεζών και υπέρ της ληστείας των απλών ανθρώπων και των φτωχών οικογενειών που χάνουν τα σπίτια τους. Όλος ο πολιτικός κόσμος που τόσα χρόνια μνημονιακής καταστροφής και λεηλασίας μετέτρεψε την Ελλάδα σε προτεκτοράτο και τον ελληνικό λαό να έχει φτωχοποιηθεί, είναι στο απυρόβλητο. Επειδή υπερασπίζομαι τα σπίτια θα κάθομαι εγώ στο εδώλιο και όλοι αυτοί οι καταστροφείς της χώρας, θα είναι τιμητές μιας Ελλάδας που έχει ξεπέσει και ταπεινώνεται κάθε μέρα;».

Όπως τόνισε «η αναβολή της δίκης μεθοδεύτηκε γιατί ούτε πολιτικά τους συνέφερε να με καταδικάσουν αφού θα δημιουργούσαν πολιτικό κόστος και κοινωνική κατακραυγή, αλλά ούτε να με αθωώσουν για να μη δώσουν το μήνυμα ότι ο αγώνας κατά των πλειστηριασμών έχει νομιμότητα και δεν μπορεί να υφίσταται διώξεις. Δεν έχουν το σθένος καν να δικάσουν, ενώ κατηγορούν».

Αναφερόμενος στα περιστατικά καταγγελιών για αστυνομική βία το περασμένο διάστημα τόνισε πως «για πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο σε τέτοια έκταση, ζούμε ένα καθεστώς αστυνομικής αυθαιρεσίας. Εγώ δεν συμφωνώ με τη λογική των μολότφ και δεν διώκομαι για αυτό» ενώ σημείωσε πως «από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν τα δεινά αυτής της χώρας, αφού ο κόσμος να αλλάξει η κατάσταση και να ακολουθήσουμε μια άλλη προοδευτική πορεία με μια Ελλάδα που θα μπορούσε να ανασυγκροτηθεί. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ συμβιβάστηκε απολύτως με τις δυνάμεις που ηγεμονεύουν τη χώρα ενώ έκανε μια μεταλλαγμένη στροφή στις ΗΠΑ και στην υποτέλεια».

Όπως είπε «μια χώρα πρέπει να είναι ανεξάρτητη για να προχωρήσει μπροστά και δυστυχώς η Ελλάδα έχει γίνει υποτελής και προτεκτοράτο των δυτικών κέντρων«.

Αναφερόμενος στα δικά του μελλοντικά σχέδια-κινήσεις, τόνισε πως «γίνεται μια προσπάθεια που αφορά στην ανάγκη ενός μετώπου όλων των αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών, αντισυστημικών δυνάμεων. Όλο αυτό είναι απόλυτα αναγκαίο για να μπορέσει να υπάρξει μια εναλλακτική απάντηση σε ένα σύστημα που συναποτελούν όλα σχεδόν τα κόμματα που είναι στη Βουλή και κυρίως η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Απευθυνόμαστε σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς – ΚΚΕ και εξωκοινοβουλευτική Αριστερά μέχρι πατριωτικές δυνάμεις που μπορεί να μην είναι στην Αριστερά αλλά έχουν αγώνες ενάντια στα μνημόνια».

Αναφέρθηκε επίσης στην χθεσινή υπογραφή μεταξύ Ρωσίας – Τουρκίας για τον αγωγό Turk Stream, στη χαμένη όπως είπε ευκαιρία του αντίστοιχου Greek Stream, για τη συνάντηση Τραμπ-Μητσοτάκη τόνισε πως «ο Αμερικανός πρόεδρος έχει την Ελλάδα γραμμένη στα παλιά του τα παπούτσια». Για τον East Med ανέφερε πως «η χώρα μας δορυφοριοποιείται στο Ισραήλ, την πλέον αιμοσταγή, κατοχική δύναμη. Τούς δίνουμε διέξοδο με έναν αγωγό που είναι στα χαρτιά με ένα φυσικό αέριο που δεν υπάρχει απλά για να προσδεθούμε ακόμη πιο στενά στον αμερικανο-ισραηλινό άξονα, που δεν προσφέρει τίποτε για την ασφάλειά και άμυνά μας. Χρειάζεται πολυδιάστατη εξωτερική, οικονομική και αμυντική πολιτική που να εξασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας μας». 


Άκουσε το:

Σχετικές δημοσιεύσεις