Ο Νίκος Κοκκίνης στο Λατώ fm: Ο Δήμος σκοπίμως δημοσιοποίησε την προκήρυξη των προσλήψεων προσωπικού μόνο για δύο ημέρες – Στην ΠΕΔ Κρήτης την Τρίτη το θέμα των δασικών χαρτών

Για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική επικαιρότητα μίλησε ο επικεφαλής της μείζονος δημοτικής μειοψηφίας και της παράταξης «αλλάζουμε τον Δήμο» Νίκος Κοκκίνης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Όταν αναρτώνται δασικοί χάρτες με λάθη το πρώτο που θα πρέπει να κάνει το κράτος είναι να πάρει πίσω τους χάρτες, να διορθώσει τα λάθη. Βεβαίως θα πρέπει ένας Δήμος να μην ασχολείται μόνο με τα θέματα της καθημερινότητα αλλά να είναι εδώ για να προστατεύει να διεκδικεί να ενισχύει τα νόμιμα δικαιώματα των πολιτών, εδώ υπάρχουν και συγκεκριμένες δημοτικές περιουσίες, υπάρχει έννομο συμφέρον. Προφανώς Δήμος είναι η σημαντικότερη συλλογική έκφραση της κοινωνίας σε έναν τόπο άρα μπαίνει μπροστά, υπερασπίζεται, διεκδικεί». Την Τρίτη όπως είπε το θέμα θα συζητηθεί στην ΠΕΔ Κρήτης.


Σχολιάζοντας το ξεκίνημα των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων κατασκευών επί αιγιαλού και παραλίας από την περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου, ο κ. Κοκκίνης είπε ότι «προφανώς δεν μιλάμε εναντίον τέτοιων παρεμβάσεων για παραβάσεις στο δημόσιο χώρο που για χρόνια αποσιωπούμε, όταν όμως αυτό αρχίζει την περίοδο όμως με μια τέτοια οικονομική κρίση και περιμένουμε τον τουρισμό και από το Minos Beach που είναι ένα κόσμημα στην περιοχή μας, προφανώς δεν συμφωνώ. Αλλά δεν θέλω να πάμε και στο άλλο άκρο».

Για την ανακοίνωση της παράταξής του περί αργοπορίας της δημοτικής αρχής να δημοσιοποιήσει την προκήρυξη για πρόσληψη προσωπικού (σε 21 θέσεις εργασίας με 8μηνες συμβάσεις) στο Δήμο Αγίου Νικολάου, ο κ. Κοκκίνης τόνισε ότι «στην πανδημία έχει δοθεί δυνατότητα στους Δημάρχους να επιλέξουν προσωπικό για την αντιμετώπιση της κατάστασης και σε αυτό συμφωνούμε. Δεν συμφωνούμε με το να αποφασίζει ένα πρόσωπο και μόνο του. Υπάρχει όμως θέμα με τη δημοκρατική λειτουργία, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μία τέτοια διαδικασία και να ανακοινώνεται στον κόσμο μία μέρα και δίδεται προθεσμία δύο ημερών για να συμμετέχει, να ετοιμαστεί, να πάει να δει τι είναι αυτό. Τα περιθώρια είναι ασφυκτικά μέχρι 28 Φεβρουαρίου αλλά υπήρχε κατά την εκτίμησή μας ο χρόνος να υπάρξει για πέντε μέρες καθημερινή ανακοίνωση στην τοπική εφημερίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενημέρωση και μέσω των διαμερισμάτων. Στη δική μου σκέψη αυτό από το Δήμο έγινε εκ του πονηρού, όταν δεν υπάρχει ανοικτή δημοκρατική λειτουργία όλο αυτό γίνεται με κάποια σκοπιμότητα, θα δούμε και την επιλογή και ποια θα είναι τα πρόσωπα, ελπίζω αυτές οι επιλογές να είναι οι καλύτερες».

Αναφέρθηκε επίσης στις δηλώσεις του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου για συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την καλύτερη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων, στεκόμενος στη συμβολή που πρέπει να έχει ο Δήμος στη διαχείριση των θεμάτων υγείας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com