Ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου Μανώλης Ανδρεαδάκης στο Λατώ fm: «Πρέπει να πετύχουμε να λειτουργούν και τα τέσσερα νοσοκομεία του νομού σαν ένα»

Για την ανάληψη των καθηκόντων του και τους στόχους του στη θητεία που ξεκινά στη θέση του Διοικητή των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο Μανώλης Ανδρεαδάκης

Όπως μεταξύ άλλων τόνισε «η πολιτική του υπουργείου είναι αυτή που ξέρετε και η οποία αποσκοπεί στην καλυτέρευση της λειτουργίας των νοσοκομείων, μάλιστα  ο υπουργός το αναφέρει σαν “χρόνια των νοσοκομείων” το 2020 και με τον αγώνα τον δικό μας πιστεύω να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη δουλειά στη στελέχωση και στην αξιοποίηση των νοσοκομείων.

Τα προβλήματα είναι γνωστά, εκτός των μεγάλων θεμάτων υπάρχουν και τα μικρά τα οποία συνθέτουν την εικόνα.

Το ποσοστό κάλυψης του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου είναι στο 55 50%,της Νεάπολης είναι στο 85%,στην Ιεράπετρα και στην Σητεία είναι στο 72% και στις δύο περιπτώσεις.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. 

Ένας από τους ρόλους μου είναι να συντονίσω τη λειτουργία όλων των νοσοκομείων και αυτό καταλαβαίνετε είναι δύσκολο γιατί θα πρέπει να ξεπεραστούν διάφορα προβλήματα τα οποία, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, είναι και τοπικιστικά  και θα πρέπει να πάνε στην “μπάντα”, δεν γίνεται διαφορετικά. Τα νοσοκομεία ονομάζεται διασυνδεόμενα και στόχος είναι η  καλύτερη λειτουργία των νοσοκομείων, ούτως ώστε η εξυπηρέτηση των πολιτών να γίνεται με τον καλύτερο τρόπο για να ελαχιστοποιηθεί  η ταλαιπωρία. Προσπαθούμε όλες οι δομές για να παρέχουμε στον ασθενή την καλύτερη δυνατή κάλυψη. Προχθές η κ. Μπορμπουδάκη μας είπε ότι θα μας δώσει επιπλέον άλλα έξι άτομα νοσηλευτικού προσωπικού για το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου. Είναι μία πολύ θετική εξέλιξη.

Όπως σημείωσε «στο νομό Λασιθίου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο συντονισμό των νοσοκομείων. Θα πρέπει να το πετύχουμε αυτό, να λειτουργούν και τα τέσσερα νοσοκομείο σαν να είναι ένα. Αυτός ο σκοπός μου και πιστεύω να το καταφέρω και με  τη βοήθεια των εργαζομένων, του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού αλλά και του κόσμου.

Η  νέα μονάδα τεχνητού νεφρού που ήδη έχει καθυστερήσει, πιστεύω να αρχίσει να λειτουργεί από το Μάρτιο ή Απρίλιο. Μία πρώτη πληροφόρηση που έχω από το διευθυντή της μονάδας είναι ότι προσπαθούν να γίνει η μεταστέγαση όσο το δυνατόν αθόρυβα και χωρίς καμία ταλαιπωρία των αιμοκαθαριζόμενων κι αν μπορέσουμε να αποφύγουμε την μετακίνηση τους προς το Ηράκλειο».

Αναφέρθηκε επίσης εν πρώτοις για τις αλλαγές που ετοιμάζεται να ανακοινώσει εντός των επομένων ημερών για το ΕΣΥ ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Ακούστε το:

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com