Ο Μανώλης Θραψανιώτης στο Λατώ fm : «Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει ένα σημείο σύγκλισης  ούτως ώστε αυτό που ζητάει τόσα χρόνια ο απόδημος ελληνισμός να πάρει σάρκα και οστά».

Με αφορμή την διήμερη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα σε Ρέθυμνο και Χανιά ο Βουλευτής  Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Θραψανιώτης  μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη Ματιά στην Ενημέρωση» στον Νίκο Σγουρό, για τον σκοπό της επίσκεψης του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας παράλληλα και την κυβερνητική πολιτική σε όλα τα επίκαιρα θέματα.
«Η  επίσκεψη έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την προσπάθεια διεύρυνσης του κόμματος και  την απόφαση που έχει πάρει η κεντρική επιτροπή για την έκφραση του ποσοστό που στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Θα πρέπει αυτό το ποσοστό το 32%  του ελληνικού λαού να πάρει και μία έκφραση μέσα από την πολιτική δραστηριότητα.
Στο  Ηράκλειο και στο Λασίθι η επίσκεψη θα είναι σε μία επόμενη φάση στο ίδιο πλαίσιο και χωρίς να σημαίνει ότι τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν   δεν θα μπορούν να τεθούν από τους πολίτες κατά την επίσκεψή του Αλέξη Τσίπρα»
Για το θέμα της ψήφου των αποδήμων ελλήνων ο κ. Θραψανιώτης μεταξύ άλλων είπε: «Kομβικό σημείο είναι το πώς θα γίνει η ψηφοφορία με πρώτο από όλα είναι ποιοι θα έχουν το δικαίωμα της ψήφου. Υπάρχουν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις, η μία αφορά την ιθαγένεια την οποία μπορεί να αποκτήσει κάποιος λόγω αίματος, η άλλη πλευρά έχει να κάνει με την Χώρα στην οποία κατοικεί. Η πρόταση την οποία είχε κάνει  ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΚΚΕ  είναι ότι θα πρέπει  όσοι έχουν ΑΦΜ και όσοι λείπουν μία ορισμένη χρονική περίοδο και μετά δεν θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν. Υπήρξε μία επιτροπή ανεξάρτητη η οποία είχε γίνει  επί ΣΥΡΙΖΑ με την ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών  η οποία  κατέληξε σε μία πρόταση. Αυτή  η πρόταση ταυτίζεται με την πρόταση της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου όπου εισηγητής ήταν ο κ. Γεραπετρίτης ο νυν Υπουργός Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.
Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει ένα σημείο σύγκλισης  ούτως ώστε αυτό που ζητάει τόσα χρόνια ο απόδημος ελληνισμός να πάρει σάρκα και οστά».
«Δεν μπορεί κανείς να σχολιάζει την πορεία της κυβέρνησης χωρίς να παίρνει υπόψη του και το διεθνές περιβάλλον το οποίο επηρεάζει τη χώρα.
Η επέμβαση των Τούρκων στη Βόρεια Συρία, η συμφωνία των Πρεσπών, επίσης έχουμε το θέμα της κυπριακής ΑΟΖ. Είναι ένα σύνολο θεμάτων από τα οποία επηρεάζεται η χώρα μας. Μπορούμε να πούμε ότι η πολιτική της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή δεν  απέχει από αυτό που εμείς λέγαμε και προεκλογικά ότι είναι μία πολιτική η οποία προσπαθεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των λίγων.  Έχουμε χαρακτηριστικά παραδείγματα.
Τα αιτήματα που έχει θέσει ο ΣΕΒ  έχουν γίνει αποδεκτά, έχουμε το αναπτυξιακό νομοσχέδιο το οποίο συζητείται στη βουλή σήμερα το μεσημέρι και θα κατατεθεί για ψήφιση, όπου δείχνει πραγματικά το δρόμο και την βούληση της κυβερνητικής πολιτικής» κατέληξε. 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις