Ο Μανόλης Θραψανιώτης στο Λατώ fm: «Ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας η καραντίνα – Τώρα προσπαθεί να οικειοποιηθεί το ‘μαξιλάρι’ των 37 δισ. που αφήσαμε ενώ έλεγε ότι είναι αχρείαστο – Να δημιουργηθούν ομάδες αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών»

«Με όλα όσα έγιναν και μεσολάβησαν, η καραντίνα αποτελεί ουσιαστικά ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό. 

Έκανε, παράλληλα, έκκληση σε όλους να τηρήσουν τα μέτρα «για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας».

Για την ενίσχυση του Εθνικού συστήματος υγείας είπε ότι «όταν από την πρώτη στιγμή λέγαμε για επίταξη ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα, πρόσληψη προσωπικού, ο κ. Πέτσας έβγαινε και έλεγε ότι αν κάνουμε αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν να ρίχνουμε πεταμένα λεφτά, είναι σαν να ρίχνουμε χρήματα σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Ο κ. Κικίλιας κατέθεσε προχθές μία τροπολογία στην πρόταση νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης όπου ζητά την άμεση πρόσληψη 300 γιατρών για να ενισχυθούν οι ΜΕΘ, ζητάει την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού και ζητάει επίσης να επιταχθούν ιδιωτικές κλινικές στο ΕΣΥ. Ο κ. Κοντοζαμάνης δήλωσε ότι το ΕΣΥ έχει φτάσει στα όριά του. Αυτά είναι ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης αναφορικά και με την ενίσχυση του ΕΣΥ». 

Αναφέρθηκε, επίσης, στα μέτρα ενίσχυσης που από την πρώτη περίοδο της πανδημίας είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, «τα οποία τώρα έρχεται να υιοθετήσει η Νέα Δημοκρατία, τότε έλεγε τα χρήματα που θα τα βρούμε και εμείς λέγαμε ότι υπάρχει το ‘μαξιλάρι’ των 37 δις, να επισημάνω ότι το μαξιλάρι αυτό ο κ.  Μητσοτάκης προσπάθησε να το οικειοποιηθεί την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι ήταν αχρείαστο, ας αποφασίσουν». Πρόσθεσε πως  το ‘μαξιλάρι’ ήταν χρήσιμο και ήταν δημιούργημα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με όποια κριτική μπορεί να ασκήσει κανείς πάνω σε αυτό».

«Το μόνο που έχει κάνει η κυβέρνηση όσο κυβερνά, είναι να απαξιώσει τα εργατικά δικαιώματα» σημείωσε μεταξύ άλλων, ενώ πρόσθεσε πως πολλές φορές τα κεντρικά ΜΜΕ δεν «παίζουν» κινήσεις-πρωτοβουλίες του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 

Τόνισε, μάλιστα, ότι «θα πρέπει να δημιουργηθούν ομάδες αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών γιατί τα πράγματα θα δυσκολέψουν».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com