Ο Μανόλης Πεπόνης στο Λατώ fm: «Ο κ. Θεοχάρης δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη απάντηση σε όσα θέματα τέθηκαν, ήταν άκομψο να ζητηθεί να αποχωρήσουν από τη συζήτηση οι δημοσιογράφοι – ‘Θέατρο του παραλόγου’ όσα συμβαίνουν με τις πλατφόρμες των ξενοδοχοϋπαλλήλων»

Για τη χθεσινή συζήτηση με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο Επιμελητήριο Λασιθίου μίλησε στον αέρα της εκπομπής «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και τους Νίκο Σγουρό και Δέσποινα Κουταντου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Μανόλης Πεπόνης.

Αναφερόμενος στην αρχική απαίτηση από το επιτελείο του υπουργού να αποχωρήσουν από την αίθουσα οι δημοσιογράφοι μετά τις εισηγήσεις των Δημάρχων, τόνισε πως «ήταν λίγο άκομψο αυτό που πήγε να γίνει. Εγώ πήγα εκεί σαν πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κι αν δεν ακούσουν οι εργαζόμενοι , οι άνεργοι, ο κόσμος που εκπροσωπώ, τι είπα και τι μου απάντησε ο υπουργός καταλαβαίνετε ότι δημιουργούνται πολλά κενά και δεν είναι σωστό. Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας  επίσης επέμεινε να μην φύγουν τα μέσα ενημέρωσης από  την αίθουσα.

Σε μία τέτοια στιγμή ειδικά, θεωρώ ότι ο κόσμος θα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένος και για το τι ειπώθηκε και για το τι είπαμε όλοι μας και για το τι ακούσαμε και τι απάντησε ο υπουργός.

Μία επίσκεψη οποιουδήποτε Υπουργού είναι κάτι θετικό. Από κει και μετά αυτό που μένει έχει σημασία. Στα θέματα που θέσαμε δεν υπήρξε καμία απάντηση συγκεκριμένη. Μας είπε ότι τα θέματα που του θέσαμε  θα παραπεμφθούν στον κ. Βρούτση, μα  στον κύριο  Βρούτση τα έχουμε καταθέσει εδώ και κάτι μήνες. Κατα τα λοιπά ακούσαμε μερικά χρήσιμα πράγματα για το πώς θα διαχειριστεί την κρίση περίπου  η κυβέρνηση.


Βέβαια να πούμε ότι ενώ ήρθε ο υπουργός ανάπτυξης ο υπουργός ανάπτυξης που αυτή τη στιγμή το υπουργείο ανάπτυξης είναι ένα από τα πιο καίρια υπουργεία ήρθε και δεν συναντήθηκε με κανένα φορέα, επίσημα εννοώ, γιατί στο παρασκήνιο μπορεί να συναντήθηκε, αλλά αυτό δεν με αφορά.

Δεν έχω την απαίτηση ο υπουργός ανάπτυξης ο κ. Γεωργιάδης να συναντηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων και το λέω ειλικρινά, αλλά τουλάχιστον περίμενα να γίνουν συναντήσεις έστω για τα μάτια του κόσμου με τους φορείς που τους αφορά άμεσα και αν είμαι καλά πληροφορημένος σήμερα θα γίνει τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό κ. Γεωργιάδη ο οποίος ήταν εδώ και σήμερα θα γίνει σήμερα τηλεδιάσκεψη… 


Πλατφόρμα

Η πλατφόρμα για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους έχει μετατεθεί το άνοιγμα της, στις 7 Ιουλίου αλλά μπορεί αύριο να έχει πάει σε άλλη ημερομηνία…είναι ένα “Θέατρο του Παραλόγου” ειλικρινά το λέω.


Σύλλογος Ξενοδόχων 

Λέμε σαν να μην  υπάρχει Επιμελητήριο στο νομό Λασιθίου σαν να μην υπάρχει Εργατικό Κέντρο σαν να μην υπάρχει εμπορικός σύλλογος σαν να μην υπάρχουν θεσμικά όργανα τα οποία και από το νόμο προβλέπονται και ειναι και απαραίτητα για να μπορούμε να προβληματιζόμαστε να αντιδρούμε να διαφωνούμε. Είναι θεσμική εκπροσώπηση.

Χθές στο Επιμελητήριο ήταν ο πρόεδρος των Ξενοδόχων της Ιεράπετρας εκλεγμένος πρόσφατα ο πρόεδρος της Σητείας ο κ. Κακουράκης εκλεγμένους πριν μία εβδομάδα και ήταν ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου νομού Λασιθίου μάλιστα ο οποίος είναι λέει υπηρεσιακός πρόεδρος. 

Το είπα και χθες δημόσια και μπροστά στον Υπουργό για να μη νομίζει κανείς ότι είναι προσωπικό το θέμα. Με τον πρώην πρόεδρο του συνδέσμου ξενοδόχων είχαμε μια καλή συνεργασία και μάλιστα όλα τα χρόνια των μνημονίων ήμασταν από τις λίγες περιοχές που υπέγραφαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι τοπική σύμβαση εργασίας.  Αυτή τη στιγμή δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο, έχει να κάνει γενικότερα με τους ξενοδόχους της περιοχής μας, γιατί θεωρούν ότι το Μεραμπέλλο δεν χρειάζεται να εκπροσωπείται συλλογικά για περιπτώσεις όπως την χθεσινή επίσκεψη του υπουργού. 

Δεν χρειάζεται επεξήγηση όλο αυτό.


Θέλω να πω, υπομονή στους συναδέλφους τους το λέω ειλικρινά. Υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν να πάρουν χρήματα  για πάνω από ένα χρόνο. 

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λασιθίου την ερχόμενη  Κυριακή στις 11:00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο θα έχει τον επόπτη εργασίας και εργατολόγο για να απαντήσουν σε όλα τα ερωτήματα των εργαζομένων. Να έρθουν όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα να ενημερωθούν.

Σχετικές δημοσιεύσεις