Ο Μανώλης Πάγκαλος στο Λατώ fm: «Ο Εμπορικός Σύλλογος συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα της εστίασης – Δεν βλέπω να γίνεται κάτι ουσιώδες να βοηθηθούμε στο θέμα της ρευστότητας»

Την συμπαράστασή του στην σημερινή κινητοποίηση του Συλλόγου Εστίασης εξέφρασε δια στόματος του προέδρου του ο Εμπορικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου . Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Σγουρού «Πρώτη Ματιά στην Ενημέρωση» μεταξύ άλλων είπε : «Είναι μία κατάσταση που η αγορά του Αγίου Νικολάου δεν την έχει ξαναδεί.  Τα προβλήματα είναι κοινά για όλους και δυστυχώς πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα. Υπάρχει  φοβερή  έλλειψη ρευστότητας.
Η κυβέρνηση, ο δήμος και οι πάντες θα τη βρουν μπροστά τους. Έπρεπε να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις και να μην κάνουν μόνο δηλώσεις – πυροτεχνήματα. Είναι αυτονόητο ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα της εστίασης. Έμαθα χθες για την σημερινή απεργία της Εστίασης, αν το ήξερα μια εβδομάδα νωρίτερα θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε και μεις.

Για την επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στον Αγιο Νικόλαο ο κ. Πάγκαλος τόνισε  “Όλα αυτά είναι πιο πολύ επικοινωνιακά  και η ουσία βγαίνει συνήθως με το σταγονόμετρο αλλά αυτό δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει και πρέπει να συμμετέχουμε και να λέμε τα πράγματα όπως είναι. Η αλήθεια είναι ότι μας έχουν τιμήσει πολλοί  υπουργοί με την παρουσία τους τον τελευταίο καιρό αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Δεν βλέπω να γίνεται κάτι ουσιώδες να βοηθούμε στο θέμα της ρευστότητας . 
Το αυτονόητο είναι να επιδοτηθεί η εργασία στην χώρα μας και όχι η ανεργία. Το υποστηρίζει και η κυβέρνηση αλλά δεν το κάνει.
Το μη μισθολογικό κόστος της Ελλάδος είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης.
Να μειωθεί τουλάχιστον το μη μισθολογικό κόστος για να μπορεί και ο επιχειρηματίας να κάνει καινούργιες προσλήψεις.
Σε όλους τους  τουριστικούς δήμους της Κρήτης δεν υπάρχει αντικείμενο εργασιών. Ο καταναλωτής δεν έχει τη ρευστότητα δεν έχει δουλέψει, περιμένει να πάρει το επίδομα που όλο το καθυστερούν και όλο το πάνε παραπέρα και όλα αυτά δημιουργούν μία τεράστια αρνητική αλυσίδα στην αγορά».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com