Ο Κωστής Ζαχαριάς στο Λατώ fm για το νέο ωράριο στο κλείσιμο της εστίασης στο Λασίθι: «Καλό μέτρο αλλά άργησε να έρθει – Έρχονται λουκέτα και δύσκολος χειμώνας, περιμένουμε βοήθεια από το Δήμο με μείωση τελών κοινοχρήστων χώρων»

Δεν θα έχουν άμεσο οικονομικό όφελος τα καταστήματα της εστίασης από το νέο μέτρο του κλεισίματος πλέον στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, όπως είπε μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Αγίου Νικολάου Κωστής Ζαχαριάς. «Είναι ουσιαστικά άκαιρο και δώρο-άδωρο» σχολίασε.

Όπως τόνισε, «το δεχόμαστε, είναι κάτι που θα βοηθήσει όχι όμως για να μπαλώσουμε τις τρύπες που μας έχει αφήσει ο κορωνοϊός. Έπρεπε αυτή η αλλαγή να γίνει πολύ νωρίτερα στην περιοχή μας, όπου δεν είχαμε ούτε κρούσματα, ούτε τις μεγάλες συναθροίσεις του κόσμου στα καταστήματά μας. Έπρεπε να γίνει όταν ακόμα υπήρχε κόσμος, τουρισμός και ο καιρός ήταν καλύτερος. 

Όπως είπε, η μείωση του τζίρου στο σύνολο του καλοκαιριού αγγίζει στο 60%, σημειώνοντας πως υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που τον επερχόμενο χειμώνα θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο. Την κατάσταση θα δυσχεράνει, πρόσθεσε, και ο ούτως ή άλλως δύσκολος χειμώνας με τον λίγο κόσμο στην περιοχή μας. «Πολλά καταστήματα που πέρυσι έμειναν ανοιχτά, φέτος λόγω εξόδων σκέφτονται να μην ανοίξουν» τόνισε, προσθέτοντας πως ρόλο θα παίξει και η ανασφάλεια του κόσμου, ειδικά τώρα που αναγκαστικά θα βρίσκεται σε κλειστούς χώρους.

Ο κ. Ζαχαριάς εξέφρασε και το παράπονο για τη μη στήριξη στον κλάδο «και από την κεντρική κυβέρνηση και από το δήμο. Είχε γίνει μία προσπάθεια μία πρόταση από τον Δήμο στο δημοτικό συμβούλιο να μας δίνει μία μείωση στα τέλη της χρήσης των κοινόχρηστων χώρων που τελικά δεν προχώρησε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και είμαστε τώρα στο σημείο που καλούμαστε να πληρώσουμε σχεδόν τα περυσινά χρήματα χωρίς ο τζίρος μας ο ίδιος ο περυσινός. Ζητάμε μια μείωση, μια σημαντική βοήθεια. 

Το θέμα άλλωστε θα τεθεί και στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο. «Θέλουμε τη βοήθεια της δημοτικής αρχής ώστε να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και για να έχουμε ένα λόγο, ένα κίνητρο να πάμε παραπέρα. Περιμένουμε την αυριανή απόφαση, είναι θέμα επιβίωσης. Θέλουμε μείωση αναδρομικά από το Μάρτιο που ξεκίνησε η πανδημία μέχρι και για όσο διαρκέσει αυτή η κατάσταση με τα μέτρα, κλπ». 

Αναφορικά με την τρίτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, οι επιχειρήσεις της περιοχής δεν θα έχουν, όπως είπε, άμεσο όφελος, ενώ για τα προγράμματα ενίσχυσης της Περιφέρειας μέσω ΕΣΠΑ είπε ότι εάν υπάρχουν πολλοί τραπεζικοί όροι, κλπ, πολλοί καταστηματάρχες δεν θα καταφέρουν να πάρουν αυτή την χρηματοδότηση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com