Ο Κωστής Ζαχαριάς στο Λατώ fm: Σε καλό δρόμο το πρόγραμμα ενίσχυσης της κυβέρνησης στην εστίαση, ζητούμενο τώρα να ανοίξουμε σωστά για να μην ξανακλείσουμε – Έχουμε ήδη ζητήσει από τον Δήμο μείωση τελών κοινοχρήστων χώρων

Στο σωστό δρόμο κινούνται τα μέτρα ενίσχυσης της εστίασης που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, όπως είπε στον «αέρα» της εκπομπής «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Αγίου Νικολάου Κωστής Ζαχαριάς.

«Αρκεί αυτά να είνα
ι πραγματικά έτσι όπως ανακοινώνονται γιατί υπάρχουν πάλι κάποιες αποκλίσεις συναδέλφων, γιατί υπάρχουν κοντά στις 80.000 επιχειρήσεις εστίασης σε όλη τη χώρα από τις οποίες γύρω στις 40.000

Η ενίσχυση ισούται με ποσό ίσο με το 7% του τζίρου του 2019 με προϋπόθεση για να πάρουμε αυτή την επιδότηση να υπάρχει μείωση σε σχέση στον τζίρο του 2020 ίση ή μεγαλύτερη με το 30% του 2019, αγγίζοντας πολλές επιχειρήσεις και στην περιοχή μας. Από κει και έπειτα, είναι χρήματα τα οποία θα μας δοθούν και θα πρέπει εμείς να αποδείξουμε μέσα μέσα στο 2021 ότι τα χρήματα αυτά τα έχουμε χρησιμοποιήσει για το σκοπό που μας έχουν δοθεί με τιμολόγια, για αγαθά, πρώτες ύλες και πάγιο εξοπλισμό, τα οποία θα δαπανήσουμε για το 2021. Οι αιτήσεις όπως ανέφερε θα ξεκινήσουν λογικά το επόμενο δεκαπενθήμερο μέχρι τις 31/7/21.

Για το άνοιγμα της εστίασης, τόνισε πως ¨ακούμε πολλά, το ζητούμενο δεν είναι το πότε θα ανοίξουμε, ζητούμενο είναι και το πώς θα ανοίξουμε, με ποιες προϋποθέσεις και το πιο βασικό από όλα να μην ξανά κλείσουμε γιατί στην τον κλάδο μας είναι πάρα πολύ δύσκολο να μας ανοίξουν για ένα διάστημα και μετά να μας πουν ότι ξέρεις τώρα θα κλείσετε. Για μας το άνοιξε – κλείσε είναι το χειρότερο, προτιμούμε να μην ανοίξουμε άμεσα, προτιμούμε να μείνουμε και το Πάσχα, να μας ανοίξουν μία και έξω. Θέλουμε και εμείς μία προετοιμασία κάποιων ημερών για να ανοίξουμε, οπότε καλό θα είναι όποτε αποφασίσουν να ανοίξουμε να μας ενημερώνουν για πολλά πράγματα που υπάρχουν κενά και μέχρι τώρα δεν ξέρουμε πώς θα πορευτούμε όπως για παράδειγμα το ωράριο, η χωρητικότητα στα καταστήματά μας. Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι εφόσον μας λένε ότι θα πρέπει το προσωπικό μας να κάνει self test μία φορά την εβδομάδα, δεν μας έχουν διευκρινιστεί τι γίνεται εάν κάποιος βρεθεί θετικός». 

Πολλά καταστήματα, πάντως, όπως λέει της πόλης θα περιμένουν πρώτα να ανοίξει ο τουρισμός και μετά θα ανοίξουν. 

Είπε, τέλος, ότι έχουν ήδη αρχίσει οι αιτήσεις για κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων και τα πεζοδρόμια στο δήμο Αγίου Νικολάου, όπως και των  χερσαίων χώρων και τα τα καταστήματα που παίρνουν χώρο από το λιμενικό ταμείο. Όπως δήλωσε και φέτος έχουμε ζητήσει τη στήριξη του δήμου για να μας μειώσει τα τέλη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, να υπάρχει ένα ποσοστό έκπτωσης έτσι ώστε να στηριχτούμε περιμένουμε την ανταπόκριση του δήμου, ελπίζουμε να είναι θετική. Έχουμε κάνει ήδη μία επαφή και μας είπε ο κ. δήμαρχος ότι θα εξεταστεί». 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com