Ο Κωστής Ζαχαριάς στο Λατώ fm: «Είμαστε υπέρ του αντικαπνιστικού νόμου αλλά ζητάμε να υπάρχει στα καταστήματα ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τους καπνιστές»

Για την αίτηση που κατέθεσε το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των συναρμόδιων υπουργείων και του Ελληνικού Δημοσίου, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης με την οποία απαγορεύτηκε η χρήση καπνού χωρίς να προβλέπεται η δυνατότητα εξαίρεσης οποιουδήποτε καταστήματος, μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Αγίου Νικολάου Κωστής Ζαχαριάς.

Όπως είπε μεταξύ άλλων «έ
χει γίνει μία πρόταση για να γίνει μία μερική τροποποίηση του νόμου. Είμαστε υπέρ του νόμου αλλά όχι με αυτό τον καθολικό τρόπο που γίνεται τώρα αυτή τη στιγμή. Έχει μειωθεί ο τζίρος των καταστημάτων μας και είναι αιτία η καθολική λειτουργία αυτού του νόμου. Έχουμε χάσει πάρα πολλούς πελάτες οι οποίοι είναι καπνιστές και προτιμούν πλέον να μείνουν στο σπίτι τους και να μην βγουν στα καταστήματά μας. Θέλουμε να μπορούμε σε ένα  χώρο ειδικά διαμορφωμένο με σωστό εξαερισμό αν κάποιος θέλει να μπορεί να πάει για να καπνίσει.

«Θεωρώ ότι είναι μία μέση λύση για όλους,σεβόμαστε απόλυτα τους μη καπνιστές, από την άλλη όμως πρέπει να προστατεύσουμε και  το προϊόν μας. Ήμασταν από τους πρώτους συλλόγους που πήραμε πέρσι απόφαση να τηρήσουμε τον αντικαπνιστικό νόμο αλλά να μην γυρίσει αυτό μπούμερανγκ στα καταστήματα μας και αναγκαστούμε να κλείσουμε».

Έτσι κι αλλιώς ήταν ένας πολύ δύσκολος χειμώνας και εξακολουθεί και είναι σε αυτό έχει συμβάλει και η κακή χρονιά για το ελαιόλαδο με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην έχει χρήματα να βγαίνει.

Θέλουμε να έχουμε μια καθημερινή ροή στα καταστήματά μας και όχι να δουλεύουμε ένα Σαββατοκύριακο ή μόνο τις ημέρες των Αποκριών. Είμαστε κοντά στην προσπάθεια του δήμου σαν σύλλογος και να βοηθήσουμε όπου μπορούμε γιατί θέλουμε να γίνονται πράγματα στην πόλη μας».


Ακούστε το:

Σχετικές δημοσιεύσεις