Ο Κώστας Παναγιωτάκης στο Λατώ fm : «Η ύπαρξη του ΤΕΦΑΑ  θα βοηθήσει στο να εδραιωθεί ένας ακαδημαϊκός πόλος στην πρωτεύουσα του Νομού τον Άγιο Νικόλαο»

Περίπου  20 μέρες έχουν περάσει από την «πρεμιέρα» του νέου τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Μεσογειακού Πανεπιστημίου που αντικατέστησε το ΤΕΙ στον Άγιο Νικόλαο και ο πρόεδρος του τμήματος Κώστας Παναγιωτάκης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Σγουρού «Πρώτη Ματιά στην Ενημέρωση» μεταξύ άλλων είπε:    «Όλα κυλούν ομαλά όπως είχαμε προβλέψει, έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα. Οι φοιτητές του καινούργιου τμήματος έρχονται μαζικά. Οι φοιτητές που έχουμε στο  τμήμα  ξεπερνούν τους χίλιους, αυτοί που έρχονται καθημερινά είναι περίπου οι μισοί. Η αίθουσα πολλαπλών  εκδηλώσεων χρησιμοποιείται πλέον και για διδασκαλία  γιατί οι πρωτοετείς δεν χωρούσαν στην αίθουσα που χρησιμοποιούσαμε  μέχρι τώρα.
Ως προς τους καινούργιους φοιτητές  τα πράγματα  ήταν απλά  γιατί το πρόγραμμα σπουδών είχε οριστικοποιηθεί από τον Ιούνιο.
Για τους προηγούμενους φοιτητές λύθηκαν όλα τα προβλήματα που υπήρχαν και απαντήθηκαν  όλα τα ερωτήματα που είχανε.  Επομένως και οι παλιοί φοιτητές μπορούν και παρακολουθούν τα μαθήματα τους και μάλιστα  μπορούν να επιλέξουν και μαθήματα μεγαλύτερων εξαμήνων αν θέλουν να τελειώσουν  νωρίτερα τις σπουδές τους και να πάρουν το πτυχίο του πανεπιστημίου όπως  προβλέπει ο καινούργιος νόμος  .  Η μετάβαση  ήταν ομαλή.
Εδώ περίπου και ένα μήνα έχουμε αναρτήσει το πρόγραμμα των διδακτορικών σπουδών όπου αρκετοί άνθρωποι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Η ίδρυση του ΤΕΦΑΑ είναι ιδιαίτερα θετικό βήμα  υπάρχει ο  χώρος για να ξεκινήσει να λειτουργεί και αν χρειαστούν συμπληρωματικοί υπάρχει το οικόπεδο, που είναι μεγάλο και μπορεί να ανεγερθούν καινούργιες εγκαταστάσεις αν χρειαστούν.
Θα είναι θετικό και για την πόλη του Αγίου Νικολάου.
Η επιτροπή που θα προχωρήσει ο δήμος Αγίου Νικολάου είναι  μία ανεξάρτητη επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν ακαδημαϊκοί . Προφανώς ο ρόλος της θα είναι συμβουλευτικός και θα  λειτουργεί θετικά στο να ξεκινήσει να λειτουργεί το ΤΕΦΑΑ. Η ύπαρξη  ενός δεύτερου τμήματος  εδώ θα βοηθήσει στο να εδραιωθεί ένας ακαδημαϊκός πόλος στην πρωτεύουσα του Νομού στον Άγιο Νικόλαο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί το να έχουμε μεμονωμένα  τμήματα ναι μεν λειτουργούν αλλά όταν υπάρχει ένα δεύτερο τμήμα υπάρχουν συνεργασίες  αυξάνεται το ακαδημαϊκό προσωπικό, αυξάνονται οι φοιτητές και στην πράξη λειτουργούν σίγουρα καλύτερα» κατέληξε.

Σχετικές δημοσιεύσεις