Ο Ηλίας Βασιλαράς στο Λατώ fm: «Μια μειοψηφική ομάδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου προσπαθεί χωρίς συζήτηση να περάσει μια ατζέντα αλλαγής του χαρακτήρα των νοσοκομείων – Το κενό στη διοίκηση του ΓΝΑΝ δυσχεραίνει περαιτέρω την καθημερινή του λειτουργία»

Για τις αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) απέναντι στις προτάσεις της ηγετικής ομάδας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και τη σχετική ημερίδα που διοργάνωσε (αλλά τελικά ακυρώθηκε) την Τετάρτη στην Αίγλη Ζαππείου σχετικά με τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στην παροχή των υπηρεσιών υγείας μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και στο Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λασιθίου Ηλίας Βασιλαράς

Όπως μεταξύ άλλων είπε «μια μειοψηφική ομάδα του πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου προσπαθεί να περάσει μία ατζέντα η οποία αποσκοπεί στην αλλαγή του χαρακτήρα των νοσοκομείων, από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου να τα κάνουν ιδιωτικά. Αυτό φυσικά μπορεί να είναι μία άποψη, αλλά όταν αυτή εκφράζεται από μία μειοψηφία και επίσης δεν δίνει βήμα στην ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδος να εκφράσει και αυτή την άποψη της, φυσικά είναι καταδικαστέο. Και επίσης κρύβει μία σκοπιμότητα, ότι κάνουμε και λέμε αυτό το οποίο έχει γράψει το πρόγραμμα της η Νέα Δημοκρατία και έρχονται κάποιοι που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία Σώνει και καλά να το παρουσιάσουν ότι αυτή είναι και η άποψη του συνόλου των γιατρών».

Και οι δύο σχετικές διοργανώσεις του Π.Ι.Σ. έγιναν «χωρίς αυτή η μειοψηφική ομάδα να μπορέσει να ενημερώσει προς τα κάτω τον κόσμο, έστω και μέσω του πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με δελτία ή ανακοινώσεις, και αφήνει σε άγνοια το σύνολο των νοσοκομειακών γιατρών ως προς τις προθέσεις του ή τα στάδια τα οποία θέλει να πραγματοποιήσει, για αυτό και προκαλεί αντιδράσεις από τη μεριά των νοσοκομειακών γιατρών. Και η Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα και Πειραιά που
εκπροσωπεί συνάδελφός μου η κ. Παγώνη η οποία είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας και εκπροσωπεί τη Νέα Δημοκρατία – και αυτή τάσσεται ενάντια και βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της σε όλες τις διαμαρτυρίες σε όλες τις ανακοινώσεις και  συμμετέχει στις περισσότερες κινητοποιήσεις ενάντια σε αυτό το πράγμα το οποίο προωθείται από τη μεριά του Π.Ι.Σ. και της ΝΔ. Ο υπουργός μέχρι τώρα δεν παίρνει θέση και περιμένει να δει πως θα εξελιχθεί όλο αυτό».

Τόνισε επίσης πως «από τη στιγμή που με κατασταλτικά μέτρα και μάλιστα βίαια προσπαθούν να φιμώσουν την οποιαδήποτε διαφορετική φωνή ή να την αποκλείσουν, αυτό δεν προωθεί λύσεις»

Επίσης, ανέφερε πως «συνεχίζεται η δυσλειτουργία στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και τώρα με το κενό που υπάρχει στη διοίκηση με τη νέα να αναμένεται, τα προβλήματα των ελλείψεων και της υποστελέχωσης είναι ακόμη πιο δύσκολα να αντιμετωπιστούν».

Ακούστε εδώ όλη τη συζήτηση:

Σχετικές δημοσιεύσεις