Ο Γιώργος Βάρδας στο Λατώ fm: «Σήμερα από ένα κάδο ανακύκλωσης ανασύραμε 5 πυροσβεστήρες, αυτά εγκυμονούν κινδύνους, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί – Απαιτείται τουλάχιστον ένας μήνας για να έλθει καινούργιο προσωπικό στην Καθαριότητα, ευχαριστώ όσους συμμετείχαν στις εθελοντικές δράσεις»

Για την ανακύκλωση, την καθαριότητα, την υποστελέχωση της υπηρεσίας και τις εθελοντικές δράσεις καθαρισμού σε όλο το Δήμο Αγίου Νικολάου, μίλησε στον «αέρα» της εκπομπής «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Βάρδας. 

Όπως τόνισε «πρέπει να προσέχουμε τι βάζουμε μέσα, δεν είναι όλα τα υλικά ανακυκλώσιμα, είτε χαρτί είτε αλουμίνιο, είτε σίδερο δεν κάποια πράγματα επιτρέπονται κάποια δεν επιτρέπονται. Για παράδειγμα σήμερα, από ένα κάδο ανακύκλωσης ανασύραμε 5 πυροσβεστήρες, αυτό είναι πολύ σοβαρό, ο κάθε πυροσβεστήρας μπορεί να γίνει μία ‘βόμβα’ και θέτει σε κίνδυνο και τη ζωή των ανθρώπων που είναι πίσω στο απορριμματοφόρο και το ίδιο το όχημα να καταστραφεί, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί σε όλα αυτά.

Μέχρι ψοφισμένα ζώα βρίσκουμε μέσα και όταν μέσα στο φορτίο ένα ψόφιο ζώο, αυτόματα γίνεται όλο το φορτίο άχρηστο και 
πάει στο ΧΥΤΑ δεν πάει στην ανακύκλωση ή ακόμα και να πάει στο Ηράκλειο θα μας βγάλουν όλο το φορτίο άχρηστο και θα πληρώσει ο ίδιος ο πολίτης».

Για τις εθελοντικές δράσεις ανέφερε πως «έχουν γενικότερα στο δήμο πάει πάρα πολύ καλά, ξεκίνησαν κάποια και λόγω της έλλειψης προσωπικού αυτή την περίοδο στο δήμο και των αδειών ειδικού σκοπού που συνεχίζονται δεν ξέρουμε μέχρι πότε. 

θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω και τους προέδρους και τους πολιτιστικούς συλλόγους των τοπικών κοινοτήτων και κάποιους ανθρώπους που βγαίνουν και προσέχουν την αυλή τους και τον χώρο τους, επειδή είναι ότι πάει πάρα πολύ καλά είπαμε να κάνουμε την Κυριακή και στον Άγιο Νικόλαο μία τέτοια δράση. Θα συναντηθούμε 8 με 8.30 το πρωί στη Μαρίνα και ανάλογα πόσα άτομα θα είμαστε θα χωριστούμε σε ομάδες και θα κάνουμε ότι μπορούμε. Ο καθένας μπορεί να πάρει το φαράσι του, τη σκούπα του και εμείς θα είμαστε εκεί πέρα να βοηθήσουμε με σακούλες, γάντια.

Στην πεζή καθαριότητα έχουμε 2 και 3 άτομα, από 15 που έπρεπε να είμαστε. Από το υπουργείο Εσωτερικών έχει έρθει η έγκριση για το προσωπικό και σήμερα συγκεκριμένα έχουμε ένα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για να το προχωρήσουμε, αλλά με τη διαδικασία που χρειάζεται να στέλνουμε τα χαρτιά στο ΑΣΕΠ, να επιστρέψουν θεωρώ ότι θα πάρει ένα μήνα τουλάχιστον. Ένα μεγάλο κομμάτι του Ιουνίου θα φύγει με το υπάρχον προσωπικό.

Σχετικές δημοσιεύσεις