Ο Γιώργος Πελεκανάκης στο Λατώ fm: «Θα ήταν ανεύθυνη πράξη να ανοίξουν τα ξενοδοχεία τη στιγμή που όλοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια, Απρίλιος – Μάιος θα πάνε χαμένοι, μια δέσμη μέτρων θα μπορούσε κάτι να περισώσει»

Για την απόφαση της κυβέρνησης να παραμείνουν κλειστά όλα τα εποχικά καταλύματα μέχρι και τις 30/4 για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης.

Όπως τόνισε «η απόφαση κινείται στο ορθό πλαίσιο και είναι αυτό που ζητούσαμε όλοι οι φορείς του ξενοδοχειακού Τουρισμού, εάν δεν πετούν τα αεροπλάνα ποιους θα περιμένουμε; Υπήρχε και η όψη πως με κλειστά τα σχολεία, πού θα μπορούσαν να αφήσουν οι εργαζόμενοι τα παιδιά τους και να δουλέψουν. Θα ήταν μια ανεύθυνη πράξη να ανοίξουν τα ξενοδοχεία, από τη στιγμή που όλοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια, να έλθει ποιος στα ξενοδοχεία;. Εάν είχαμε κάποιο κρούσμα, θα έμπαιναν σε καραντίνα τα ξενοδοχεία, θα ήταν και μια δυσφήμηση για τη χώρα και δεν θα συμβάλλαμε καθόλου και στην αποτροπή της διασποράς του ιού. Καλώς έκλεισαν και ορθώς έπραξε η κυβέρνηση


Στην ερώτηση για το τι θα γίνει μετά τις 30/4, σημείωσε πως «παρακολουθούμε στενά τι γίνεται και στις άλλες χώρες από όπου έρχονται τουριστες. Αεροπορικές εταιρίες ακυρώνουν πτήσεις, κυβερνήσεις κλείνουν τα σύνορα, είμαστε σε μια κατάσταση αναμονής που δεν πιστεύω ότι θα ξεπεραστεί τόσο σύντομα όσο αναμέναμε. Δεν νομίζω να χαθεί συνολικά η τουριστική σαιζόν, σίγουρα όμως θα είναι πολύ χαμηλές οι κρατήσεις και ο Απρίλιος ουσιαστικά θα πάει χαμένος όπως και ο Μάιος».

Όπως ακριβώς κανείς δεν περιμένει να ανοίξουν τα σχολεία σε δύο εβδομάδες, έτσι θεωρώ θα γίνει και με τα ξενοδοχεία».

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης για επιχειρηματίες και εργαζομένους, τόνισε πως «η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και ο ΣΕΤΕ Και Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων έχουν κάνει στην κυβέρνηση συγκεκριμένες προτάσεις – η παράταση του επιδόματος ανεργίας από τον ΟΑΕΔ και ένα επίδομα για όσους δεν είναι στον ΟΑΕΔ για τους εργαζομένους. Μέχρι σήμερα το βράδυ-αύριο το πρωί μετά και το  Eurogroup θα έχουν ανακοινωθεί τα μέτρα».

Μια δέσμη μέτρων θα μπορούσε κάτι να περισώσει. Θα υπάρχουν τεράστιες οικονομικές απώλειες».


Ακούστε εδώ τη συζήτηση:

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com