Ο Γιώργος Πελεκανάκης στο Λατώ fm: «Αύριο ξεκινά η πιο δύσκολη σαιζόν στην ιστορία του ελληνικού τουρισμού, στο Λασίθι το μεγαλύτερο ξενοδοχείο καραντίνας, στις 7 Ιουλίου θα γνωρίζουμε εάν ανοίξουν τα σύνορα με τη Μ. Βρετανία – Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον επενδυτή για το πλάνο της Mirum στα Πλευρά»

Για το ξενοδοχείο καραντίνας στο νομό Λασιθίου, τα τελευταία δεδομένα πριν από την αυριανή έναρξη του τουρισμού και στο νησί μας μίλησε στον αέρα της εκπομπής «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης.

Όπως είπε «είμαστε σε μία φάση όπου αύριο ξεκινάει η πιο δύσκολη σαιζόν στην ιστορία του ελληνικού τουρισμού», ενώ ανέφερε επίσης ότι βρέθηκε το ξενοδοχείο καραντίνας και για το νομό Λασιθίου «που είναι και τα μεγαλύτερο με 70 δωμάτια, 4 αστέρων, στο κέντρο της πόλης, το ξενοδοχείο ‘Apollon'». Επίσης στην Κρήτη υπάρχουν 4 ακόμη ξενοδοχεία καραντίνας, δύο στη Χερσόνησο, 1 στο Ρέθυμνο και άλλο ένα και στα Χανιά «και σε όλα αυτά τα καταλύματα θα πηγαίνουν τα ελαφριάς μορφής κρούσματα τα οποία δεν χρειάζονται νοσοκομείο».

Αναφορικά με τη φόρμα Passenger Locator Form (PLF), που πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρώνουν τουλάχιστον 48 ώρες πριν από το check-in τουρίστες πριν ταξιδέψουν από το εξωτερικό στη χώρα μας, ως τις 31 Αυγούστου, ο κ. Πελεκανάκης είπε πως «δημιούργησε θέματα. Είναι θετικό μέτρο γιατί διευκολύνει την ιχνηλάτηση, υπήρξε όμως καθυστέρηση και προχειρότητα».

«Όταν λέμε στις 29 του μήνα και το ανακοινώνουμε δύο μέρες πριν, αυτό  έφερε μία αρνητικά δημοσιεύματα στη Γερμανία ενώ και αρκετοί τουριστικοί πράκτορες εμφανίζονται αρνητικοί για την έλλειψη ενημέρωσης και φυσικά και για τη θέσπιση της φόρμας».

Επίσης, τόνισε ότι  φόρμα αυτή βγήκε μόνο στα Αγγλικά και στα λεγόμενα greeklish.

Αναφέρθηκε και στις 40 περίπου πτήσεις που ξεκινούν από αύριο στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου – οι 30 περίπου από τη Γερμανία οι 10 είναι από Πολωνία, Τσεχία και Αυστρία

Περιμένουμε βέβαια να μάθουμε στις 7 Ιουλίου εάν η Ελλάδα ανοίξει τα σύνορα με τη Μεγάλη Βρετανία, ήδη έχει δοθεί παράταση κλεισίματος μέχρι τις 15 Ιουλίου αυτό όμως θα αναθεωρηθεί, οπότε από τον Αύγουστο μπορεί να δούμε πραγματικά πολύ καλύτερες ημέρες  στο Λασίθι από τους κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας.

Όπως τόνισε αύριο θα ανοίξουν πολύ λίγα ξενοδοχεία στο Λασίθι, «σταδιακά θα ανοίξουν μέχρι τις 15-20 Ιουλίου».

Αναφέρθηκε, επίσης, στη νέα επένδυση της Mirum στον Αλμυρό αλλά στη μεγάλη επένδυση στα Πλευρά την οποία όπως σημείωσε βλέπει «πολύ μακροπρόθεσμα, διότι δεν υπάρχει κάποιος επενδυτής ο οποίος να έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του σε αυτή την επένδυση. Υπάρχει το πλάνο που έχει εκπονηθεί από τη Mirum αξίας περίπου 400 εκατομμυρίων. Εάν υπήρχαν εξελίξεις, νομίζω ήδη οι εργασίες θα είχαν ξεκινήσει».

Σχετικές δημοσιεύσεις