Ο Γιώργος Πελεκανάκης στο Λατώ fm : «Την επόμενη πενταετία τουλάχιστον 7 με 8 καινούργια ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων  θα ανοίξουν στην περιοχή του Λασιθίου».

Για την τουριστική σεζόν που φτάνει στο τέλος της αλλά και για την επόμενη μέρα στο Λασίθι μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Σγουρού «Πρώτη Ματιά στην Ενημέρωση» ο πρόεδρος της Πανελληνιας Ομοσπονδίας Δ/ντων Ξενοδοχείων  Γιώργος Πελεκανάκης.  «Στο σύνολο δεν μπορεί  να  είμαστε απογοητευμένοι , υπάρχει μία μείωση σε σχέση με το 2018 που ήταν η καλύτερη σεζόν τουριστική που είχαμε ποτέ, με 35 εκατομμύρια περίπου τουρισμό. Φέτος υπάρχει μία πτώση της τάξης του 5% που έχουμε από τα αεροδρόμια της Κρήτης.  Σαν αριθμός δεν είναι απελπιστικός αν αναλογιστεί κανείς τα μεγάλα προβλήματα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε και ξεπέρασαμε φέτος. Το μεγάλο το πρόβλημα ήταν οι 7 αεροπορικές εταιρείες οι οποίες έβαλαν λουκέτο κατά τη διάρκεια του  χειμώνα. Ηταν η καθήλωση των Boeing. Η αύξηση των Airbnb, και πάλι να το τονίσω ότι δεν μας ενοχλεί το ότι υπάρχει το Airbnb αλλά αυτοί οι άνθρωποι καταλαμβάνουν αεροπορικές θέσεις και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν αυξηθεί κατά 20.000 περίπου τα  κρεβάτια στα ξενοδοχεία της Κρήτης άρα η πίτα μικραίνει. Είχαμε ένα πολύ θερμό καλοκαίρι σε όλη την Ευρώπη άρα είχαμε απώλειες από το last minute. Φυσικά και το μεγάλο άνοιγμα της Τουρκίας της Αιγύπτου και της Τυνησίας.  Παρόλα αυτά εμείς κρατήσαμε αρκετά καλά, ο Αύγουστος ήταν γεμάτος, ο Σεπτέμβριος πάει πάρα πολύ καλά. Αυτό δείχνει ότι έχουμε ένα πολύ καλό προϊόν, ότι ο κόσμος μας προτιμάει ανεξάρτητα του τι  κάνουν οι άλλες αγορές και φυσικά να πούμε ότι η Τυνησία κάνει την μεγαλύτερη ζημιά οικονομικά, γιατί πουλάει πολύ φθηνά πακέτα, περίπου 50% κάτω σε σχέση με την Ελλάδα . Τα οικονομικά σίγουρα θα είναι πολύ πιο κάτω διότι οι ξενοδόχοι έδωσαν πολύ μεγάλες προσφορές κατά τη διάρκεια του χειμώνα γιατί φοβήθηκαν τη σεζόν. Η μεγάλη φορολόγηση στα ξενοδοχεία δημιουργεί ένα αρνητικό πρόσημο.
Η πρώτη αγορά η οποία ήδη έχει αρχίσει και πουλάει από ο Μάιο για το 2020, είναι αυτή της Βρετανικής αγοράς και για αυτό ακριβώς η πρώτη έκθεση τουρισμού  είναι αυτή που γίνεται στο Λονδίνο 3 με 7 του Νοέμβρη και εκεί θα  έχουμε τα πρώτα στοιχεία για το 2020.
Τα επόμενα χρόνια αναμένεται μία μεγάλη αύξηση στην ευρύτερη περιοχή του νομού Λασιθίου ιδιαίτερα στην Ιεράπετρα και μετά στη Σητεία με καινούργιες κλίνες.
Για την επόμενη πενταετία τουλάχιστον 7 με 8 καινούργια ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων  θα ανοίξουν στην περιοχή.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com