Ο Γιώργος Μανουσάκης στο Λατώ fm: «Ζητάμε αναδρομικότητα στην παράταση των συμβάσεων επικουρικού προσωπικού, σε τέτοιες εποχές κανείς δεν περισσεύει» – Για την καταδίκη της Χ.Α.: «Πήραμε ανάσα, η κοινωνία πρέπει να κλείσει αυτή την παρένθεση μια και καλή»

Για την ρύθμιση για παράταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που υπηρετεί στα νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ μέχρι τις 31/10/2021 που συμπεριλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ Ν. Λασιθίου Γιώργος Μανουσάκης.

Το πρόβλημα όπως ανέφερε, είναι ότι μέσα στο διάστημα που θα απαιτηθεί για να περάσει η ρύθμιση, υπάρχει μία σύμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου μίας Νοσηλεύτριας στη ΜΕΘ που λήγει σήμερα (9/10). Για το θέμα ήδη, ανέφερε, έχουν σταλεί τρεις επιστολές στο υπουργείο. «Σε τέτοιες εποχές δεν περισσεύει κανείς και δεν μπορεί να γίνονται απολύσεις» τόνισε «ενώ και η κυβέρνηση δεν δείχνει τέτοια διάθεση».

Ο κ. Μανοσάκης τόνισε ότι αυτό που ζητείται και αυτό για το οποίο γίνονται προσπάθειες σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του ΓΝΑΝ και της 7ης ΥΠΕ είναι να υπάρχει η αναδρομικότητα στην ισχύ του μέτρου της παράτασης, κάτι άλλωστε στο οποίο έχει ήδη αναφερθεί με δήλωσή του ο υφυπουργός κ. Κοντοζαμάνης».

Για τους υπόλοιπους 23 επικουρικούς των οποίων οι συμβάσεις λήγουν μέχρι το Φεβρουάριο δεν θα υπάρξει πρόβλημα και θα παραμείνουν μέχρι τον Οκτώβρη του 2021, αφού θα έχει υπογραφεί η σύμβαση μέχρι το Νοέμβριο.

Λύση, πρόσθεσε, δόθηκε και για τους 21 εργαζομένους με συμβάσεις του ΟΑΕΔ που θα μείνουν ένα χρόνο ακόμη, όπως επίσης και 26 άτομα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση.

Παρά την πρόθεση της κυβέρνησης να λυθούν τέτοια ζητήματα, έχουν γίνει και ορισμένες παραλείψεις και λάθη, όπως ανέφερε.


Για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, ο κ. Μανουσάκης, έμπειρος από τη συμμετοχή του στο συνδικαλιστικό κίνημα επί πολλά έτη, είπε πως «σίγουρα υπάρχει μια ανακούφιση, πήραμε μια ανάσα. Και εγώ και οι συναγωνιστές τα προηγούμενα χρόνια είχαμε φόβο. Δεν είχαμε οπισθοχωρήσει, δεν είχαμε δειλιάσει, καταγγέλλαμε τη Χρυσή Αυγή

Θυμάμαι το 2012 όταν πριν τις εκλογές είχε έλθει ένα  κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής στην λαϊκή του Αγίου Νικολάου να μοιράσουν φυλλάδια και υπήρξε και μία παράσταση διαμαρτυρίας με ντουντούκα, φυλλάδια, κλπ από την πλευρά μας λέγοντας στον κόσμο «προσέξτε, πρόκειται για συμμορία, για εγκληματική οργάνωση. Σε μια εποχή που ήμασταν ελάχιστοι αυτοί που το λέγανε αυτό το πράγμα. Υπήρχε πάντως φόβος για να μην πάθουμε κάτι εμείς ή οι οικογένειές μας. Φόβος που ήταν συμβατός με αυτά που βλέπαμε να εξελίσσονται σε όλη την Ελλάδα και στην περιοχή μας, στη Βαϊνιά στην Ιεράπετρα. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να έχει τις απόψεις, εμείς είμαστε πάντα αντίθετοι στις φασιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις. Η Χρυσή Αυγή όπως τα υπόλοιπα φασιστικά κόμματα που έχουν ανά καιρούς αναδειχτεί στο παγκόσμιο πολιτικό σύστημα είχαν μαζί και τη βία την απειλή τον εκφοβισμό. Τα ίδια γινόταν και με τον Μουσολίνι στην Ιταλία και στη Γερμανία, πριν ακόμη πάρει την εξουσία ο Χίτλερ.

Ας ελπίσουμε αυτή να είναι μία άσχημη παρένθεση που η κοινωνία θα την κλείσει μία και καλή. Πόσω μάλιστα στο νησί μας που έχει δεχθεί τα δεινά των κατακτητών, δεν είναι πολλοί τόποι που έχουν ζήσει τέτοιες θηριωδίες από τους ναζί όπως η Κρήτη. Το νησί μας υπέφερε από τους ναζί και ήταν πάρα πολύ άσχημα που βλέπαμε ότι υπήρχαν συντοπίτες μας που ψήφισαν και υποστήριζαν, παραπλανημένοι, τους υποστηρικτές των ναζί. Δεν θα κλείσει όλο αυτό μια για πάντα, ελπίζουμε ο λαός να τους βάλει εκλογικά στο περιθώριο».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com