Ο Γιώργος Αγαπάκης στο Λατώ fm: «Από αυτή την αξιολόγηση των μελετητών προέκυψε οτι ο κόμβος Κριτσάς θα λειτουργήσει καλύτερα με Φανάρια»

Ο Προϊστάμενος Υπηρεσίας Οδικών Έργων του ΟΑΚ Γιώργος Αγαπάκης μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Σγουρού «Πρώτη Ματιά στην Ενημέρωση» για την αναθεώρηση της λειτουργίας των κόμβων Κριτσάς και Λακωνίων, λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Έχουμε αναθέσει σε  μελετητικό γραφείο την αναθεώρηση της λειτουργίας των κόμβων Κριτσάς και Λακωνίων. Yπεβλήθη  την περασμένη άνοιξη η οριστική μελέτη του Κυκλικού Κόμβου προς τα Λακωνία καθώς και μία συγκριτική αξιολόγηση, δηλαδή μία προκαταρκτική μελέτη με δύο λύσεις σε ότι αφορά τη βελτίωση της  λειτουργίας του κόμβου Κριτσάς. Το ένα σενάριο είναι να γίνει Κυκλικός Κόμβος και το άλλο είναι Φωτεινοί Σηματοδότες και βελτίωση με επιπλέον οριζόντια σήμανση δηλαδή οριογραμμές των κινήσεων με αντίστοιχα βέλη. Υποβλήθηκε στον ΟΑΚ,  πέρασε από το τεχνικό συμβούλιο και από το διοικητικό. Τα κριτήρια που έλαβε υπόψη του ο μελετητής είναι τό κόστος  κατασκευής, προετοιμασίας, η ταχύτητα της κυκλοφορίας, η ποιότητα εξυπηρέτησης για την μια και την άλλη λύση, η αισθητική επίδραση, ο θόρυβο,οι ρύποι, η όχληση κατά την διάρκεια κατασκευής, ευχέρια κατασκευής, κοινωνική αποδοχή  και αναγκαιότητα και προοπτικές του έργου.

Όπως τόνισε «α
πό αυτή την αξιολόγηση που έκανε ο μελετητής προέκυψε οτι η λειτουργία του κόμβου με Φωτεινή Σηματοδότηση συγκέντρωσε την  καλύτερη βαθμολογία με επιπλέον διαγράμμιση που έχει να κάνει με τις βασικές κινήσεις του κόμβου με οριογραμμές διακεκομμένες και βέλη. Η αξιολόγηση έδωσε ένα αποτέλεσμα  7,07 και 5,8 για τον κυκλικό κόμβο. Υπεβλήθει και έγινε αποδεκτή από τον ΟΑΚ».

«Σε ότι αφορά τον κυκλικό κόμβο των  Λακωνίων και αυτό είναι στην κρίση του τεχνικού και διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΚ και ενεκρίθη.
Αυτά έχουν εγκριθεί. Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έχει σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση  πριν περίπου τρεις μήνες και αναμέναμε την αποστολή της Μελέτης στους φορείς δηλαδή στον Δήμο και στην Περιφέρεια για διαβούλευση. Εφόσον εγκριθούν οι περιβαλλοντικοί όροι θα πρέπει να ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα για υλοποίηση και για δημοπράτηση» κατέληξε.

Σχετικές δημοσιεύσεις