Ο Γιάννης Σέγκος στο Λατώ fm για το ενδεχόμενο κλειστής δομής προσφύγων στις Γούβες: «Τροχοπέδη μια τέτοια λύση στην μεγάλη τουριστική επένδυση στην περιοχή, θα συνδράμουμε σε εφικτές αλλά όχι σε επιβαλλόμενες λύσεις»

Για τις φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη δημιουργία κλειστού τύπου δομής στο Πεδίο Βολής των Γουβών – μαζί με 3 με 4 ακόμη τέτοιες δομές σε όλη την Κρήτη – μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, εκφράζοντας την κάθετη αντίθεσή του απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων «το πεδίο βολής είναι νότια της εθνικής οδού, 100-150 μέτρα από τον οικισμό των Γουβών. Παρότι αναγνωρίζουμε το πρόβλημα και συμπαραστεκόμαστε όχι μόνο στους ανθρώπους αυτούς τους κατατρεγμένους αλλά και στην πολιτεία και την κυβέρνηση – και όποια κυβέρνηση σε κυβέρνηση και αν ήταν αυτή –  η οποία έχει να αντιμετωπίσει ένα θέμα το οποίο μπορεί να καταστεί το προσεχές διάστημα ακόμα και εθνικό θέμα λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών. Είμαστε όμως ξεκάθαροι στο ότι πρέπει να διαχειριστούμε το ζήτημα, αλλά μέσω λύσεων που είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν, όχι όμως με τέτοιες ενέργειες που θα δυναμιτίσουν το τουριστικό σκηνικό».

«Καταλαβαίνετε πολύ καλά ότι τα 3, 4, 5 νησιά που έχουν πρόβλημα με τους πρόσφυγες και είναι και νησιά τα οποία και αυτά σηκώνουν τουρισμό, δεν έχει καμία λογική να λύσουμε το πρόβλημα μεταφέροντας το σε άλλους ειδικά τουριστικούς προορισμούς. Δεν υπάρχει δυνατότητα και είναι μία μη αποδεκτή λύση η δημιουργία κλειστού κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην ‘καρδιά’ μιας τουριστικής περιοχής όπως είναι ο δήμος χερσονήσου και η δημοτική ενότητα Γουβών

Δεν είναι μόνο 150 μέτρα από ένα άκρως αναπτυσσόμενο οικισμό, αλλά είναι και 1.300 περίπου από την πρώην αμερικανική βάση σε ευθεία απόσταση, στην οποία επιδιώκουμε και επίκειται μία σημαντική τουριστική επένδυση (αναφέρεται στο ΤΑΙΠΕΔ). Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι αυτή η διαδικασία δημιουργεί είναι τροχοπέδη στην όλη αυτή η ανάπτυξη που επιδιώκουμε για τον τόπο μας, δεν μπορεί λοιπόν να γίνει αποδεκτή η δημιουργία της της δομής φιλοξενίας προσφύγων στο συγκεκριμένο σημείο».

Τόνισε ωστόσο πως «είμαστε εδώ για να συνομιλήσουμε, να διαβουλευτούμε και να προτείνουμε λύσεις και σαν αυτοδιοίκηση όπως το κάναμε με πολύ ωραίο τρόπο και αποδοτικό το 2017 υπό την τότε ΠΕΔ και τον κ. Λαμπρινό και είμαστε διατεθειμένοι να το ξανακάνουμε και τώρα και εγώ ως δήμαρχος. Αναγνωρίζουμε το μέγεθος του προβλήματος και συμπαραστεκόμαστε σε όλα τα μέρη. Εάν τυχόν πρέπει να συνδράμουμε με την εξεύρεση οικιών για τη φιλοξενία προσφύγων κατά τα πρότυπα του προγράμματος υπό τη διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης το 2017,είμαστε εδώ και το είχαμε κάνει και τότε. Μπορούμε υπό κάποιο τρόπο να συμμετάσχουμε στη φιλοξενία ασυνόδευτων προσφυγόπουλων όπως έχει τεθεί ως αναγκαιότητα τον τελευταίο μήνα».

Όπως είπε μεταξύ των 3 -4 δομών που συζητούνται περιλαμβάνεται και ο Νομός Λασιθίου ενώ  είπε πως «ως Δήμαρχος πρέπει να αναγνωρίσω ότι η Κρήτη συμβάλλει τουριστικά στο εθνικό προϊόν και δεν μπορούμε να πάμε σε ένα τέτοιο τόπο να επιβάλλουμε λύσεις που θα το προκαλέσουν τεράστιο πρόβλημα. Πρέπει να υπάρξει σπουδή για το κομμάτι της Κρήτης, δεν μπορεί στις τοπικές κοινωνίες να επιβληθούν λύσεις μη αποδεκτές».

Όπως ανέφερε ο ίδιος θα δώσει το παρών στη συνεδρίαση της ΠΕΔ όπου και το θέμα θα συζητηθεί τη Δευτέρα 


Ακούστε εδώ όλη τη συζήτηση:

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com