Ο Γιάννης Μπρόκος στο Λατώ fm «Το υπουργείο θα ανακοινώσει οικονομική ενίσχυση των παραγωγών – Τα σφαγεία θα λειτουργήσουν τον Δεκαπενταύγουστο αν δεν υπάρξουν απρόοπτα»

Την οικονομική στήριξη του κτηνοτροφικού κλάδου αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες μέρες το υπουργείο σύμφωνα με τον πρόεδρο των κτηνοτρόφων Γιάννη Μπρόκο. Μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Κουτάντου  «Ναι μεν αλλά» αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι την δύσκολη αυτή  περίοδο και είπε ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει τα σφαγεία μπορεί να λειτουργήσουν τον Δεκαπενταύγουστο. 
Συγκεκριμένα είπε «Τα σφαγεία έχουν δοθεί σε ένα “σχήμα” το οποίο κατά την άποψή μου είναι ένα αξιόπιστο και με βάσει τις συζητήσεις που έχω κάνει με τους συγκεκριμένους ανθρώπους δηλώνουν αισιόδοξοι ότι το Δεκαπενταύγουστο αν δεν υπάρξουν  απρόοπτα θα δουλέψουν τα σφαγεία.
Εγώ θα πω σίγουρα τα Χριστούγεννα. καλύτερα να αργήσουμε λίγο και να λειτουργήσουν σωστά. Ο δήμαρχος πιστεύω ότι έκανε μία επιλογή αξιόπιστη. Οι εργασίες που είχαν σταμάτησαν λόγω της πανδημίας από ότι ξέρω αυτές τις μέρες ξανά ξεκινούν. Έχω διαβεβαίωση από τον άνθρωπο που τα έχει πάρει ότι τον Δεκαπενταύγουστο θα λειτουργήσουν.
Λόγω της πανδημίας έχουν όλα παγώσει σε όλα τα αγροτικά προϊόντα και το κρέας που δεν είναι όπως το λάδι π.χ. που μπορεί να κρατήσει κάποιους μήνες, το κρέας θέλει  συγκεκριμένες προδιαγραφές για να συντηρηθεί.
Το Πάσχα φέτος οι έμποροι φοβήθηκαν ότι δεν θα υπάρχει κίνηση και σφάχτηκαν λιγότερα ζώα και είναι κοινό μυστικό ότι από τη Μεγάλη Παρασκευή έμειναν πολλά μαγαζιά και σούπερ μάρκετ  χωρίς κρέας. 
Για αυτό και αμέσως μετά σφάχτηκαν  αρκετά για να καλύψουν το κενό στην αγορά. Η τιμή βέβαια ήταν πάρα πολύ χαμηλή γύρω στα 4 ευρώ και γι αυτό  ζητήσαμε από το Υπουργείο να υπάρξει μία οικονομική ενίσχυση στον κλάδο μας.  Έχω πληροφορηθεί ότι αύριο ή μεθαύριο το Υπουργείο θα κάνει επίσημες ανακοινώσεις για να πάρουν χρήματα οι παραγωγοί με βάση την παράδοση γάλακτος  σε τυροκομεία.
Δηλαδή όσοι την προηγούμενη χρονιά έχουν παραδώσει από 100 κιλά γάλα και πάνω,  σε τυροκομεία  και έχουν κάνει αίτηση συνδεδεμένης ενίσχυσης.
Το ύψος της ενίσχυσης  μάλλον θα είναι τα από 4 ευρώ αλλά θα περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις για να είμαστε σίγουροι.

 Η πολιτεία δεν μας προστάτευσε ως προς τις πληρωμές όλο αυτό το διάστημα και  έχει δώσει το δικαίωμα στις μεγάλες εταιρείες, γιατί μεγάλες εταιρείες πλέον παίζουν το παιχνίδι, να κάνουν αυτοτιμολογηση, ο περιβόητος νόμος που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, μόνο και μόνο για να πληρώνουν τον παραγωγό μετά από ένα χρόνο.

Οικονομικά δεν πάμε καλά γεωργοί και κτηνοτρόφοι δεν έχουν μπει στο “σύστημα” της παράτασης- αναστολής πληρωμών  των 75 ημερών σε όλη αυτή τη διαδικασία.

Δεν ξέρουμε  τι θα μας ξημερώσει αύριο η αγορά, αυτή τη στιγμή  είμαστε μουδιασμένοι διότι υπάρχει μία ανασφάλεια στον κόσμο, κακά τα ψέματα είμαστε σε μία τουριστική περιοχή και δεν ξέρουμε αν θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία, είναι κλειστά τα εστιατόρια, ταβέρνες κτλ.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com