Ο Γιάννης Μελισσουργάκης στο Λατώ fm: «Σχεδιάζουμε επέκταση του λιμανιού Αγ. Νικολάου και αναβάθμιση υποδομών, στην Τεχνική Υπηρεσία για επικαιροποίηση η μελέτη για τον επιβατικό σταθμό – Δύσκολα θα έλθουν φέτος κρουαζιερόπλοια»

Στο σχεδιασμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αγίου Νικολάου και της δημοτικής αρχής για την επέκταση του λιμανιού της πόλης, την αναβάθμιση – πιστοποίηση των υποδομών του, μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Γιάννης Μελισσουργάκης.

Αναφορικά με την σύνταξη μελετών για την επέκταση του λιμανιού (αύξηση του ωφέλιμου μήκους προβλήτας) αυτές θα γίνουν όπως είπε με χρηματοδότηση (740.000) από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» (μεταφέρθηκε στο «Αντώνης Τρίτσης»), για να μπορούν να έρχονται και να προσδένουν με ασφάλεια και μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια, ενώ στην όλη διαδικασία προβλέπεται τεχνικός σύμβουλος με τις οδηγίες του οποίου θα ζητηθούν τα απαιτούμενα για την σύνταξη των μελετών – όπου συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή τριών ναυδέτων, σε απόσταση 50 μέτρων το ένα από το άλλο τα οποία θα συνδέονται μεταξύ τους και θα υπάρχει δηλαδή πρόσβαση από τη σταθερή κατασκευή της προβλήτας στα ναύδετα «μια επέμβαση λιγότερο οχληρή και λιγότερο επιβαρυμένη περιβαλλοντικά. 

Ο σχεδιασμός για τις υποδομές του λιμανιού, τόνισε, είναι ξεχωριστό κομμάτι από το παραπάνω. Όπως είπε σχετικά «γίνεται η προσπάθεια. Είναι γνωστό ότι η αίθουσα που υπήρχε το αναψυκτήριο παλαιότερα έχει παραχωρηθεί με κοινή απόφαση των τριών υπουργών προκειμένου να λειτουργήσει εκεί το σημείο εισόδου – εξόδου – έγινε λοιπόν η κατάλληλη μελέτη από την τεχνική υπηρεσία του δήμου, υποβλήθηκε στην Διεύθυνση συνοριακού ελέγχου της Ελληνικής Αστυνομίας, υπήρξαν κάποιες παρατηρήσεις τις οποίες προσπαθούμε να τις αμβλύνουμε, να τις διορθώσουμε, ούτως ώστε να έχουμε τη σύμφωνη γνώμη και να προχωρήσουμε στη διαμόρφωση της αίθουσας και τη συμπλήρωση της με διάφορα αλλά προσωρινά μέσα (οικίσκους, διαδρόμους, κλπ)».

Ερωτώμενος για την υπάρχουσα από τα προηγούμενα χρόνια μελέτη για τη δημιουργία επιβατικού σταθμού στο λιμάνι, ο κ. Μελισσουργάκης ανέφερε ότι «αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Υπάρχει μια παλαιότερη μελέτη που έχει αναμοχλευτεί, έχει πάει στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και γίνονται προσπάθειες για την επικαιροποίηση της πλέον αφού έχουν περάσει πολλά χρόνια. Ευελπιστούμε και αυτό να προχωρήσει, δεν το αφήνουμε το θέμα, το προσπαθούμε».

Σχετικά με το αν περιμένουμε για φέτος κρουαζιερόπλοια στον Άγιο Νικόλαο, είπε πως «είναι πάρα πολύ δύσκολο», αναφέροντας πως οι σχετικές εξαγγελίες για το 2021 είναι 75 πλοία. «Αριθμός παρήγορος, και αν όλα πάνε καλά, γιατί ο σχεδιασμός έγινε στην προ κορωνοϊού εποχή. Εάν δεν αντιμετωπίσουμε την πανδημία είναι πολύ δύσκολο να έλθουν πλοία». 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com