Ο Γιάννης Γουλιδάκης στο Λατώ fm για την απαγόρευση κυκλοφορίας: «Τα μέτρα έπρεπε να είναι ακόμη αυστηρότερα, εάν δεν πειθαρχήσουμε δεν αποκλείω τις επόμενες ημέρες να γίνουν ακόμη πιο σκληρά»

«Με όλα τα μέσα ενημέρωσης που υπάρχουν, δεν θα ήθελα να πιστεύω σήμερα ότι υπάρχουν άνθρωποι που κυκλοφορούν χωρίς βεβαιώσεις. Δυστυχώς δεν παρακολουθούν όλοι τις εξελίξεις, υπάρχει μεγάλος ωχαδερφισμός, δεν είναι δυνατόν άνθρωποι να κυκλοφορούν από Ιεράπετρα μέχρι τον Άγιο Νικόλαο, χωρίς να έχουν σε τρεις περιπτώσεις που ρώτησα ευγενικά τη σχετική βεβαίωση – και οι τρεις είπαν ότι δεν γνωρίζουν κάτι και ότι θα κάνουν ότι χρειάζεται» δήλωσε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης αναφερόμενος στην απαγόρευση της άσκοπης κυκλοφορίας από σήμερα Δευτέρα σε όλη τη χώρα.

Όπως είπε «πρέπει από τις επόμενες ώρες να υπάρχει αλληλοενημέρωση, συγγενικά πρόσωπα που καταλαβαίνουν έχουν υποχρέωση να δώσουν οδηγίες για όλα αυτά που και εμείς θα πούμε στην πορεία – και τα οποία είναι ήδη από χθες διαθέσιμα στον καθένα.

Από σήμερα θέλουμε να οργανώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα με την Αστυνομία και τη δημοτική αστυνομία και τη βοήθεια του κατά τόπους Λιμενικού Σώματος και τους ανθρώπους της Αρχής Διαφάνειας τους σχετικούς ελέγχους.

Τα μέτρα αυτά από μόνα τους εμπεριέχουν μεγάλη ευκολία μετακινήσεων. Σκεπτόμενος τις επιχειρήσεις που είναι ανοικτές, όλα τα μίνι και σούπερ μάρκετ, όλα τα βενζινάδικα, όλοι οι παραγωγοί στα χωράφια και τα θερμοκήπια τους με τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος, το δικαίωμα καθενός να βγάζει το κατοικίδιό του, να πηγαίνει ένας ή δύο για τον πρωινό του περίπατο, μάλλον αυτά τα μέτρα αφορούν λιγότερο από τους μισούς Έλληνες. Κατά την άποψή μου θα πρέπει τα μέτρα να είναι ακόμη αυστηρότερα, και ίσως τις επόμενες ημέρες προχωρήσουν σε αυστηρότερα εφόσον δεν πειθαρχήσουμε σε αυτά.

Αυτά θα είναι να προχωρήσει η απαγόρευση εργασίας και σε άλλους κλάδους. Αυτή τη στιγμή δεν καταλαβαίνω την αναγκαιότητα να λειτουργούν όλοι οι μεσίτες, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είναι όλα τα βενζινάδικα ανοικτά υπάρχουν ουρές αυτοκινήτων; Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να είναι όλα τα σούπερ και μίνι μάρκετ ανοικτά, δεν κατάλαβα και πολλά άλλα για πολλούς κλάδους των οποίων επίσης η υγεία κινδυνεύει. Δεν το αποκλείω τις επόμενες ημέρες να έχουμε ακόμη πιο σκληρά μέτρα.

Αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο και τις προϋποθέσεις με τον οποίο μπορούν να βγουν έξω από σήμερα οι πολίτες.

Στην ερώτηση εάν ο ίδιος είχε θεσμική ενημέρωση για το κρούσμα του Σαββάτου στη Σητεία και τη διαχείριση που υπήρξε, τόνισε πως «εγώ ενημέρωση από επίπεδο θεσμικού φορέα όχι δεν είχα, ξέρω όσα γνωρίζει ο κάθε πολίτης μέσα από τα μέσα επικοινωνίας και τις ανακοινώσεις των υπευθύνων. 

Έκκληση μου είναι να μην βγούμε έξι φορές την ημέρα τα ίδια άτομα, μπορούμε να το κάνουμε εναλλάξ, μπορούμε να μην κάνουμε κατάχρηση κατάχρηση των μέτρων που έχουμε τώρα».


Ακούστε εδώ όλη τη συζήτηση:

Σχετικές δημοσιεύσεις