Ο Γιάννης Γουλιδάκης στο Λατώ fm: «Τα εγκαίνια στον Αλμυρό αναδεικνύουν ότι Άγιος Νικόλαος και τουρισμός είναι αλληλένδετα – Πρόκληση να παρουσιάσουμε το προϊόν και τις υπηρεσίες που διαχρονικά παρουσιάζαμε χωρίς υπέρμετρες εκδηλώσεις αλλά και χωρίς ελλείψεις»

Για τα εγκαίνια του Island Concept της Mirum στον Αλμυρό στον Άγιο Νικόλαο το Σάββατο αλλά και εν γένει για την έναρξη του τουρισμού μεθαύριο Τετάρτη 1 Ιουλίου, μίλησε στον αέρα της εκπομπής «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο επερχόμενο άνοιγμα του Δικταίου Άντρου στο Οροπέδιο Λασιθίου, έναν σημαντικό όπως είπε πόλο έλξης για την περιοχή, στο άνοιγμα του ξενοδοχείου Sunwing στο Μακρύ Γιαλό στις 30 Ιουλίου και στην ανάγκη «γεφύρωσης» ανάμεσα στη φετινή και την ερχόμενη τουριστική περίοδο του 2021. 

Όπως είπε, από την εκδήλωση στον Αλμυρό αναδεικνύεται ότι «στον κόσμο περνά με απόλυτα διακριτικό τρόπο, στη συνείδηση όλων, ότι υπάρχει μία ακόμα μονάδα στον Κόλπο του Μεραμπέλλου και η οποία αναδεικνύει ότι συγκριτικά ο Άγιος Νικόλαος και τουρισμός είναι αλληλένδετα, πρωτοπόρος όπως ήταν πάντα. Παρά τις όποιες επιφυλάξεις είχαμε και εμείς με διάφορες επενδύσεις, αρχίζουμε σιγά-σιγά να αναθαρρούμε ότι οι επιχειρηματίες της Mirum σέβονται ίσως και πολύ περισσότερο από ορισμένους εξ ημών το τοπίο του νόμου Λασιθίου.

Μέχρι τις 15 Ιουλίου προγραμματίζεται και η έναρξη ενός ακόμα μεγάλου ξενοδοχείου στο Δήμο Ιεράπετρας, του ‘Robinson club’, στην περιοχή κοντά στο Κουτσουνάρι.

Ευελπιστώ ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε τη φετινή περίοδο και να είμαστε πολύ καλύτεροι το 2021″.

Αναφορικά με το κλίμα που υπήρχε στην προχθεσινή εκδήλωση, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, είπε πως «ο κ. Γεωργιάδης ένας πρακτικός άνθρωπος, ανεξαρτήτως πολιτικών τοποθετήσεων.

Πάρα πολύ γρήγορα προχώρησαν τα σχετικά διατάγματα για να ξεμπλοκάρει και το συγκεκριμένο θέμα αλλά και άλλα θέματα που αφορούν γενικά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Παρόλα αυτά, όντως ο επιχειρηματικός κόσμος και όσοι παρευρέθηκαν εκεί διατηρούν τις επιφυλάξεις τους και ήθελαν να δουν 
σε κάθε περίπτωση πώς θα κυλήσουν οι πρώτες ημέρες στα ξενοδοχεία.

Η πρόκληση τώρα στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι να παρουσιάσουμε το προϊόν και τις υπηρεσίες που όλα τα χρόνια διαχρονικά παρουσιάζαμε χωρίς υπέρμετρες εκδηλώσεις αλλά και χωρίς ελλείψεις.

Οι εκδηλώσεις θα πρέπει να γίνονται αλλά με μέτρα, οι επισκέψεις σε χώρους αρχαιολογικούς, κλπ, η πρόκληση λοιπόν είναι πως θα συνεργαστούμε, να περάσουμε όλο αυτό το διάστημα μέχρι τις 31 Οκτώβρη που θεωρητικά ο τουρισμός αποχωρεί σταδιακά».

Σχετικές δημοσιεύσεις