Ο Γιάννης Γουλιδάκης στο Λατώ fm: «Για πρώτη φορά κοινή συνεδρίαση των συντονιστικών  οργάνων πολιτικής προστασίας Ηρακλείου-Λασιθίου».

Στο Μύρτο Ιεράπετρας συνεδριάζουν σήμερα τα συντονιστικά όργανα πολιτικής προστασίας Ηρακλείου-Λασιθίου για την αντιμετώπιση -εν όψει του χειμώνα-πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων στην Αν. Κρήτη.  Αξίζει να σημειωθεί  ότι η σύγκληση των δύο συντονιστικών οργάνων γίνεται για πρώτη φορά και μάλιστα στην ενδοχώρα ύστερα από πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη πολιτικής προστασίας και τεχνικού -μηχανολογικού εξοπλισμού Τάσου Κουρουπάκη.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης μίλησε για τα θέματα της συνεδρίασης στην εκπομπή του Νίκου Σγουρού  «Πρώτη Ματιά στην Ενημέρωση» και μεταξύ άλλων ενέφερε: 
«Σήμερα στο Μύρτος η συνεδρίαση των συντονιστικών  οργάνων πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων στην Ανατολική Κρήτη. Η Κρήτη υπέστη πέρυσι πολύ μεγάλες καταστροφικές ζημιές.  Σε κάθε περίπτωση και για λόγους συμβολισμού και για λόγο ότι ο θεματικός αντιπεριφερειάρχες για τα θέματα της πολιτικής προστασίας Τάσος Κουρουπάκηs  είχε αυτή την έμπνευση να κάνουμε κοινά συμβούλια της ανατολικής Κρήτης και είμαι σίγουρος ότι μετά από αυτό που ξεκινάει εδώ θα γίνει και της Δυτικής Κρήτης. Το Λασίθι και  το Ηράκλειο είμαστε όμοροι και πάρα πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια αλληλοβοηθούνται.
Η πολιτική προστασία έχει εκ του νόμου ένα παραπάνω προνόμιο, να αξιολογεί και να κρίνει πότε υπάρχουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ούτως ώστε να δρομολογούνται πέρα από τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και μία σειρά από παρεμβάσεις επεμβάσεις του κράτους και να κάνει έργα και διορθώσεις.
Είμαστε σε δεύτερη περίοδο παράτασης της κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να μπορέσουμε μέσα στο εξάμηνο που τρέχει ήδη και θα τελειώσει τον Απρίλιο να αποκαταστήσουμε όσο περισσότερες ζημιές.  Θα μπορούσα να πω ευθέως άγνωστο πότε θα τελειώσουν  γιατί λέω άγνωστο οι δικλείδες ασφαλείας που υπάρχουν μετά από τρία μνημόνια, οι απευθείας αναθέσεις απαγορεύονται, ακόμα και χωματουργικά έργα για να καθαρίσουμε ποταμούς μας απαγορεύει νομοθεσία ενώ έχουμε πόρους να δώσουμε εργολαβία. Όλα γίνονται με μία τυπολατρία η οποία πραγματικά είναι εξόφθαλμα κατά του Πολίτη γιατί καθυστερεί απίστευτα τις χρονικές περιόδους για την ολοκλήρωση ενός έργου.  Με τις τελευταίες μικρό – εργολαβίες που είχαμε στη διάθεση μας κάναμε μία σημαντική αποκατάσταση επιμέρους στο επαρχιακό δίκτυο στους δήμους Σητείας και Ιεράπετρας.  Έχουμε προχωρήσει σημαντικά σε καθαρισμούς ρεμάτων, τον έχουμε  κονδύλι επιπλέον 200 χιλιάδων ευρώ για αποκαταστάσεις κυρίως στην περιοχή του Μακρυγιάλου του Κουτσουρά και στην περιοχή της  Λαγκάδας Σητείας».

Σε δήλωση του ο πρόεδρος της Κοινότητας Μύρτου Αλέκος Παντελάκης χαιρετίζει την σύγκληση των δύο συντονιστικών οργάνων Πολιτικής προστασίας στην κοινότητα του, στην περιοχή, όπου έχει πληγεί η ιστορική γέφυρα-μνημείο (γεωγραφικά ανήκει στην κοινότητα Μουρνιών), εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του για την επιλογή στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, και στους Αντιπεριφερειάρχες Τ. Κουρουπάκη, Ν. Συριγωνάκη, Γ. Γουλιδάκη.

Σχετικές δημοσιεύσεις