Ο Γιάννης Δραγασάκης στο Λατώ fm: «Ανάπτυξη σημαίνει, πανεπιστήμια, σχολές, ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα»

Στο Λασίθι και συγκεκριμένα στην Ιεράπετρα θα βρεθεί αύριο ο Βουλευτής και τέως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης με αφορμή την ανοικτή συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σύριζα στο Νομό Λασιθίου 2015 – 2019  που θα πραγματοποιηθεί αύριο  9 Νοεμβρίου 2019 στις 18.30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας.


Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Σγουρού «Πρώτη Ματιά στην Ενημέρωση» ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε εκτενώς στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αναστείλει την λειτουργία συνολικά 38 νέων τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων και έξι του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου
Μεταξύ άλλων είπε: «
Είναι μια σοβαρή αρνητική εξέλιξη αυτή. Από τη σκοπιά της Παιδείας διότι  σε συνδυασμό με την ακύρωση των διορισμών που εμείς είχαμε αποφασίσει, μειώθηκε ο προϋπολογισμός για την παιδεία και έρχεται και η ας την πούμε αναστολή ακόμα.

Για τον νομό μας είναι αρνητική εξέλιξη γιατί  αν με ρωτούσατε τη θεωρώ σημαντικό ότι πετύχαμε ως κυβέρνηση στον νομό μας, είναι  ότι σπάσαμε μία παράδοση περιθωριοποίησης του νομού Λασιθίου. Ο νόμος μας ήταν εκτός σχεδιασμών για την Πανεπιστημιακή εκπαίδευση  και ήταν πάντα ας το πούμε ριγμένος σε θέματα κατανομής των Δημοσίων Επενδύσεων. Εμείς αντιδράσαμε σε αυτό και φέραμε κάποια ισορροπίαΑυτές οι  σχολές δεν θα  έφερναν απλώς  φοιτητές και καθηγητές να ζουν στις πόλεις μας, το πιο σημαντικό είναι ότι θα γίνονταν ερευνητικά προγράμματα που θα αφορούσαν τα προβλήματα του νομού άρα θα είχανε μία σημαντική συμβολή στο αναπτυξιακό πρότυπο.


Το ευρύτερο θέμα είναι ότι εμείς είχαμε ένα μοντέλο ανάπτυξης βασισμένο στη γνώση.  Αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Στην εποχή των επαναστατικών τεχνολογικών και επιστημονικών αλλαγών, στην εποχή μας, η κινητήριος δύναμη για την ανάπτυξη είναι η γνώση.
Ανάπτυξη σημαίνει, πανεπιστήμια , σχολές , ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα.  
Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι  να επιστρέφει σε ένα μοντέλο ανάπτυξης φτωχό σε γνώση,χαμηλής προστιθέμενης αξίας,αποσπασματικό . 
Την  αρνητική εξέλιξη αυτή πρέπει να την δούμε πέρα από κόμματα. Όλος ο νομός ανεξάρτητα τι είναι ο καθένας πρέπει να δούμε ένα μέτωπο ευρύτερο να πιέσουμε να ανασταλούν οι αναστολές. Πρέπει να ανασκουμπωθούμε και να δούμε πως να αντιμετωπίσουμε αυτή την εξέλιξη».


 

Σχετικές δημοσιεύσεις