Ο Γιάννης Ανδριώτης στο Λατώ fm: «Θετική η εξέλιξη με τα σφαγεία, πρέπει η τιμή του προϊόντος που θα παραδίδεται στον κτηνοτρόφο να είναι τέτοια ώστε να έχει ζήτηση η δομή – Να γίνουν παρεμβάσεις και να διοργανωθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη την έκταση του Δήμου Αγ. Νικολάου»

Για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις τόσο στο δήμο Αγίου Νικολάου όσο και συνολικά στη χώρα μας μίλησε στον «αέρα» της εκπομπής «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Πορεία» Γιάννης Ανδριώτης.

Όπως είπε «για όσους δεν θυμούνται για όσους δεν το γνωρίζουν ότι όταν πρωτοήρθε η συζήτηση για τα σφαγεία της Νεάπολης στο δημοτικό συμβούλιο είχαμε πει σαν παράταξη ότι αυτή η προκήρυξη ήταν ανεπίτρεπτη, δεν θα μπορούσε να βρεθεί κανείς να κάνεις για να πάρει τα σφαγεία έτσι όπως είχαν  δομημένη όλη αυτή την προκήρυξη, Δυστυχώς επαληθευτήκαμε και η δεύτερη προκήρυξη ήτανε δεν παρουσιάστηκε κάνεις με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην απευθείας ανάθεση, σαφώς και είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι έχει μπει ένα λιθαράκι ούτως ώστε να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε πάνω στα σφαγεία διότι είναι πολύ σημαντικό ο νομός Λασιθίου που είχε ένα πρότυπο σφαγείο το οποίο δεν υπήρχε ούτε στο Ρέθυμνο ούτε στο Ηράκλειο δηλαδή ήταν ένα σφαγείο με ISO που τα σφάγια μπορούσαν να φύγουν κατευθείαν για Ευρώπη, είναι απαράδεκτο να έχουμε μία τέτοια οργάνωση μία τέτοια μία τέτοια δομή και την οποία δεν θα μπορούσαμε να τη χρησιμοποιήσουμε από λάθος χειρισμούς κατά τη γνώμη μου. βέβαια εδώ προκύπτουν και ζητήματα, αυτό που εγώ έθεσα.

Τη Δευτέρα στην συνάντηση που κάναμε προς τους ενδιαφερόμενους επενδυτές ήταν ότι θα πρέπει να υπάρξει μία σταθερότητα, οι άνθρωποι αυτοί θα βγάλουμε ορισμένα χρήματα για να τα φτιάξουν, θα πρέπει λοιπόν η τιμή του προϊόντος που θα παραδίδουν στον κτηνοτρόφο να είναι τέτοια που ούτως ώστε να έχει ζήτηση η δομή. Εάν το Ηράκλειο ή το Ρέθυμνο έχει μία τιμή 7 ευρώ, π.χ., στο κεφάλι στο σφάγιο, δεν μπορεί να έχουν οι Κουρούνες 15. θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικά τα προϊόντα τα οποία παράγουν ούτως ώστε να έχουμε ζήτηση.

Αναμένουμε και τους όρους της σύμβασης την οποία θα υπογράψουμε, σε κάθε περίπτωση το γεγονός είναι πολύ θετικό ότι βρέθηκαν δύο άνθρωποι να πάνε παρακάτω τα σφαγεία.

Για τις παρεμβάσεις που γίνονται από το Δήμο τόνισε πως «αυτό το οποίο γίνεται τώρα σαφώς είναι πολύ καλύτερο από αυτό το οποίο είχε γίνει τα τελευταία 4-5 χρόνια έτσι, πάλι με την ίδια δημαρχία. Έχουμε μείνει πάρα μα πάρα πολύ πίσω, το να μου φτιάξουν ένα δρόμο, ναι είναι καλό, δεν είναι επαρκές όμως, θα πρέπει να δούμε και άλλα πράγματα τα οποία θα δώσουν ώθηση στην οικονομία της αυτού του τόπου και δεν το δίνουν οι ασφαλτοστρώσεις – πρέπει να γίνουν και καλά πολύ καλά το κάνουν.

Εμείς είχαμε πει τα όρια του δήμου Αγίου Νικολάου δεν είναι τα όρια του Αγίου Νικολάου, θα πρέπει να περιλαμβάνουν και τη Νεάπολη, τα χωριά του Επάνω Μεραμπέλλου, την Κριτσά, το Καλό Χωριό, πρέπει να δούμε πώς θα μπορέσουμε να αυξήσουμε την παραγωγή σε όλα αυτά τα χωριά.

Το 80% του μπάτζετ του ΠΑΟΔΑΝ πηγαίνει στον Άγιο Νικόλαο, γιατί να συμβαίνει αυτό; Να υπάρξουν εκδηλώσεις σε όλο το Δήμο που θα χρηματοδοτηθούν και να αναδειχτούν από τον ΠΑΟΔΑΝ ώστε οι τοπικές κοινωνίες να πάρουν τα πάνω τους. Βέβαια όλα αυτά έχουν πάει πίσω με τον κορονοϊό, οπότε θα πρέπει να μπούν σε μία λογική σχεδίασης αργότερα, όταν θα ανοίξουν τα σύνορα.

Για παράδειγμα, έχουμε μία καταπληκτική εργασία η οποία γίνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο στα Φουρνή όπου φτιάχνουν τους μεταξοσκώληκες, καταρχήν πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν δει ποτέ τους μεταξοσκώληκα, πώς γίνεται το μετάξι και το κουκούλι,  αυτοί οι άνθρωποι τα κάνουν αλλά μόνο για αυτούς, για να κρατάνε την παράδοση, γιατί λοιπόν να μην μπορέσουμε να επεκτείνουμε όλη αυτή τη δράση να τη γνωρίσει ο κόσμος είτε στον στο δήμο Αγίου Νικολάου είτε και έξω από το δήμο, ούτως ώστε να προσελκύσει τον κόσμο;

Όπως είχα ξαναπεί, θα μπορούσε να γίνει ο δρόμος του μεταξιού στην Φουρνή με κάλυψη από την τηλεόραση,κλπ,  ούτως ώστε να αναδειχθεί όλο αυτό το πράγμα, είναι καταπληκτικό αυτό το οποίο γίνεται, απλώς δεν το ξέρει ο κόσμος.

Ερωτώμενος ως καρδιολόγος για την κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου τόνισε πως από τη Δευτέρα τα πράγματα έχουν επανέλθει στην κανονικότητα «ο μεγάλος μου φόβος είναι τι θα γίνει όταν θα ανοίξουν τα σύνορα, περιμένουν πως και πως όλη η Ευρώπη να ανοίξουν τα σύνορα και ειδικά για την Ελλάδα και ειδικότερα για την Κρήτη, εδώ είναι το μεγάλο το θέμα, πώς θα το αντιμετωπίσουμε όλα αυτά, γιατί θα έρθουν άνθρωποι οι οποίοι προέρχονται από χώρες όπου ο κορωνιός καλπάζει».


Σχετικές δημοσιεύσεις