Ο Γιάννης Ανδριώτης στο Λατώ fm: «Πρέπει να ακούμε τους λοιμωξιολόγους – Ανόητο να λέγεται ότι δεν υπάρχει ιός την ώρα που πεθαίνουν ή διασωληνώνονται άνθρωποι»

«Ήταν επόμενο να φτάσουμε εδώ, όταν υπάρχουν αρνητές του ιού, όταν την ώρα που άνθρωποι χάνονται ή διασωληνώνονται κάποιοι κάνουν πάρτι, όταν δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ειδικών», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πορεία» Γιάννης Ανδριώτης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Όπως τόνισε, «εδώ δεν κάνουμε αντιπολίτευση, εδώ έχουμε να κάνουμε με την υγεία μας, καλώς ή κακώς αυτή η κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί το πρόβλημα – θα πρέπει να ακούσουμε τους ειδικούς, δεν είμαι εγώ ο ειδικός, είναι οι λοιμωξιολόγοι οι ειδικοί.

Όταν εγώ που έχω σχέση με την ιατρική, που είμαι γιατρός, πιστεύω αυτά τα οποία μου λένε οι λοιμωξιολόγοι, ε αν μη τι άλλο το θεωρώ ανόητο να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν ξέρουν τι εστί ιατρική και να λένε ότι δεν υπάρχει ιός και να λένε ότι είναι μια γρίπη. Όχι, δεν είναι μια γρίπη, είναι ένας σοβαρός ιός που μπορεί να προκαλέσει θάνατο. Αν το καταλάβουμε νωρίς τόσο το καλύτερο και για την υγεία μας και για την οικονομία μας».

Αναφέρθηκε επίσης στο κομμάτι της διενέργειας rapid tests και στην πολιτική του ΕΟΔΥ με τα τεστ. «Σύμφωνα με τη λογική τη δική μου, τεστ θα κάνω μόνο εάν έχω συγγενή μου πρώτου βαθμού και έχω έρθει σε επαφή και αν έχω νοσήσει, αν έχω σύντομα αν δεν έχω σύντομα δεν μπορώ να βγαίνω στο δρόμο και να κάνω τεστ σε όποιον βρίσκω».

Το Λασίθι όπως είπε «σε σύγκριση με άλλες περιοχές της Κρήτης και της Ελλάδας είναι καλά, θα αρχίσουμε όμως να έχουμε πρόβλημα όπως φαίνεται σε σχέση με ένα μήνα πριν». 

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη τήρησης των μέτρων για την αναχαίτιση της εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων, στον ιό «που μας έχει εκπλήξει, τα νερά είναι θολά» και τόνισε πως «δεν μπορώ να δεχθώ ότι όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου έχουν ενταχθεί σε μια συνομωσιολογία για να καταστρέψουν τους πολίτες».

Η πρόταση για τους απινιδωτές

Επίσης, αναφορά έκανε στην πρόταση που από την περυσινή προεκλογική περίοδο είχε κάνει και έκανε ξανά τώρα για προμήθεια απινιδωτών για τον Δήμο Αγίου Νικολάου. Σχετικό ερέθισμα πήρε, όπως λέει, από κεντρικό σημείο στο Ρέθυμνο όπου είδε έναν επιτοίχιο απινιδωτή στην κεντρική πλατεία.

Με αφορμή όπως είπε ένα σοβαρό γεγονός συμπολίτη μας, ξαναέγινε η πρόταση στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. «Ο Δήμαρχος προς τιμήν του δέχτηκε και μού ανέθεσε να αναλάβω να φέρω εις πέρας τις προδιαγραφές των απινιδωτών και να προχωρήσει η αγορά».

Ζήτημα επίσης αποτελεί, όπως ανέφερε, το πού θα τοποθετηθούν. «Άποψη δική μου είναι να μπουν εκεί που υπάρχει πολύς κόσμος». 

Όπως και το να εκπαιδευτούν άτομα τα οποία θα μπορούν να χειριστούν τους απινιδωτές, «οι οποίοι και θα πρέπει να βρίσκονται εκεί όπου είναι οι απινιδωτές».

Σε πρώτη φάση θα έλθουν, όπως είπε, 4-5 απινιδωτές για κεντρικά σημεία σε όλο το Δήμο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com