Ο Γιάννης Ανδριώτης στο Λατώ fm: «Αν κάποιος ακολουθεί τις δημοκρατικές διαδικασίες αυτή είναι η αντιπολίτευση και κανείς άλλος, ο μόνος εχθρός είναι εντός των τειχών και λέγεται δημοτική αρχή – Οι αποφάσεις για την πεζοδρόμηση θα πρέπει να είναι συμβατές με μια μελέτη»

Για τις εντάσεις στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου Νίκου Πάγκαλου, το θέμα των πανεπιστημιακών τμημάτων στο Λασίθι και την καθημερινότητα της πόλης, μίλησε στον αέρα της εκπομπής «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Πορεία».

Για την παραίτηση που υπέβαλε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Πάγκαλος

Ο Νίκος ο Πάγκαλος, ένας πολύ καλός φίλος και ένας αξιολάτρευτος και ένας αξιότιμος δημότης υπέβαλλε την παραίτησή του για λόγους υγείας, εγώ ήξερα εγώ και ένα μήνα περίπου ότι δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει, τα σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία έχει με την καρδιά του δεν καθιστούσαν ικανή την παρουσία του ούτε ηλεκτρονικά στο δημοτικό συμβούλιο. Μου ζήτησε λοιπόν να παραιτηθεί, εγώ δεν μπορούσα να αρνηθώ, διότι καταλαβαίνετε οι λόγοι υγείας είναι πάρα πολύ σημαντικοί για έναν άνθρωπο και αυτό το έπραξε.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Νίκο τον Πάγκαλο για τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια της Νέας Πορείας ήταν χαρά και τιμή για μας που ήταν μαζί μας συνοδοιπόρος σε αυτή την προσπάθεια την οποία κάναμε, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει δώσει πάρα πολλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση, στον Δήμο Αγίου Νικολάου, καθώς επίσης και στην Περιφέρεια και του εύχομαι ότι το καλύτερο, ότι καλύτερο από πλευράς υγείας. Δεν υπήρχε κανένας άλλος λόγος, είχαμε αγαστή συνεργασία».

Για τις εντάσεις στο Δ.Σ. και το θέμα των Επιτροπών και των λαθών/παραλείψεων που υπήρξαν

Εδώ υπάρχει θέμα Δημοκρατίας, δεν είναι δυνατόν να έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο το αποτέλεσμα μιας ψηφοφορίας σε μία επιτροπή όπου τα μέλη δεν έχουν συνεδριάσει ποτέ και τα μέλη δεν έχουν προσκληθεί για αυτή τη συνεδρίαση, παρόλα αυτά υπάρχει μία απόφαση ομόφωνη μιας συγκεκριμένης διάταξης μιας συγκεκριμένης πρότασης. Αν αυτό δεν είναι παρατυπία καραμπινάτη, τότε τι είναι;

Αυτό συνέβη και στην Πρωτοβάθμια συνέβη και στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή, είναι ο καταμερισμός των χρημάτων και οτιδήποτε να ήταν, θα έπρεπε να υπάρχει πρόσκληση, συζήτηση και τρίτον να υπάρχει η ψηφοφορία, εδώ δεν υπήρξε τίποτα από όλα αυτά. Παρόλα αυτά παρουσίασαν μία ψηφοφορία ότι είναι ότι είναι θετική από όλα τα μέλη τα οποία είχαν προσκληθεί. Ούτε ο κ. Γαλανάκης ο Γιώργος από την πλευρά της παράταξης του Νίκου Κοκκίνη, ούτε η κ. Γάλλου από την πλευρά τη δική μας.

Για να δείτε πόση κοροϊδία μπορεί να υπάρξει μέσα σε ένα δημοτικό συμβούλιο, ο Νίκος ο Πάγκαλος ερωτήθη για τα θέματα που μιλούσαμε αφού τελείωσε το δημοτικό συμβούλιο, κλείσαμε τις κάμερες, πήραμε όσες αποφάσεις πήραμε, ο Νίκος ο Πάγκαλος λόγω της μεγάλης κίνησης η οποία έχει στο μαγαζί του δεν μπόρεσε να τηλεφωνήσει και να πει ότι εγώ ψηφίζω αυτό ψηφίζω το άλλο ή  δεν ψηφίσω κανέναν. Έτσι αφού τελείωσε το δημοτικό συμβούλιο, τότε πήρε ο πρόεδρος τηλέφωνο τον κ. Πάγκαλο και του λέει ‘για πες μου κ. Πάγκαλε τι ψηφίζετε». Γιατί τον έβαλε παρών ενώ δεν συμμετείχε σε μία διαδικασία;

Αυτό δεν είναι δημοκρατία και δεν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να μου υψώνουν εμένα ούτε τη φωνή, ούτε να μου δείχνουν το δάχτυλο αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι κάνουν αυτά δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο, δεν μπορούν να μου υψώνουν τη φωνή, ούτε να μου κουνάνε το δάχτυλο ότι εμείς δεν ακολουθούμε τις δημοκρατικές διαδικασίες, αν κάποιος τις ακολουθεί είναι η αντιπολίτευση και κανείς άλλος.
Επιφυλασσόμαστε για κάθε δικαίωμά μας να πάμε παρακάτω, δεν το αφήνουμε αυτό έτσι, αυτό είναι δεδομένο ότι δεν θα μείνει έτσι.
Θα συνεννοηθούμε όλη η ομάδα και θα δούμε τι θα κάνουμε.

Για τις πανεπιστημιακές σχολές στο Λασίθι

Προς το τέλος του ’19 ο κ. Γουλιδάκης είχε καλέσει όλους τους θεσμικούς παράγοντες στην περιφέρεια, εκεί αποφασίστηκαν ορισμένα πράγματα να πάμε στο Υπουργείο Παιδείας ορισμένα άτομα τα οποία είχαν καθοριστεί και να κοιτάξουμε να δούμε πώς μπορούμε να πείσουμε τους ιθύνοντες ότι αυτά τα οποία είχαν κάνει δεν ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, ειλικρινά σας μιλώ σαν θεσμικός παράγοντας, δεν ξέρω το αποτέλεσμα

Η λογική η δική μου, λέει ότι αφού έγινε η συνάντηση, θα έπρεπε ο κ. Δήμαρχος να καλέσει εμάς τουλάχιστον που είμαστε επικεφαλής των παρατάξεων και να μας ενημερώσει και να μας πει, αυτό ειπώθηκε στο υπουργείο, πέστε μου πως να προχωρήσουμε, δεν είναι υπόθεση του δημάρχου, δεν είναι υπόθεση του Κοκκίνη, δεν είναι υπόθεση του Ανδριώτη, δεν είναι απόφαση του Φιλιππάκη, είναι υπόθεση όλων μας. Επομένως και τα καλά και τα κακά θα τα υποστεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος (εννοεί τον Δήμαρχο) ο οποίος δεν θέλει να συζητήσει οτιδήποτε άλλο.

Υπήρξε μια πρόταση του κ. Κοκκίνη την οποία προσυπογράφουμε και εμείς, για μια πολύ κλειστή ομάδα που θα ασχοληθεί με το θέμα.

Εγώ δεν θέλω να είμαι, θέλω να υπάρχουν όμως άνθρωποι οι οποίοι να έχουν κύρος και να έχουν πρόσβαση στην κεντρική διοίκηση, στην κεντρική εξουσία. Να δημιουργηθεί λοιπόν αυτή η ομάδα, να πάμε συντεταγμένα με τις προτάσεις μας και να εκθέσουμε τα θέματα τα οποία υπάρχουν και ότι αυτά θα έπρεπε να είχαν γίνει.

Μας βολεύει πάρα πολύ να λέμε ότι υπάρχουν εχθροί παντού και όλοι αυτοί οι εχθροί είναι ενάντια στον Λασιθιώτικο λαό και ενάντια στις προοπτικές ανάπτυξης του, κανείς εχθρός δεν υπάρχει, κανείς υπουργός, καμία κυβέρνηση, κανένας κυβερνητικός εκπρόσωπος, κανείς δεν υπάρχει, ο μόνος εχθρός είναι εντός των τειχών και λέγεται δημοτική εξουσία, δημοτική αρχή, αυτή η δημοτική αρχή δεν θέλει να πάει ορισμένα πράγματα μπροστά. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, ο θεσμικός μας ρόλος φτάνει μέχρι εκεί, να κάνουμε προτάσεις, να ελέγχουμε την εξουσία και τίποτα παραπάνω, εάν δεν θέλουν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Εμείς τις προτάσεις της έχουμε τις λέμε, εάν θα δεχθεί καλώς, εάν δεν δεχτεί ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Κανείς δεν είναι ενάντια στο νομό Λασιθίου, η απραξία μας και η αδιαφορία μας και η ανικανότητα μας είναι ενάντια στο νομό Λασιθίου.
Δεν μπορεί μπορούμε να κατηγορούμε μία ΠΕΔ ότι είναι κακή επειδή ότι δεν τράβηξε τα το αυτί στον κύριο Μαρινάκη και πήγε ο κ. Μαρινάκης τη Σχολή Ξεναγών στο Ρέθυμνο, καλά έκανε έτσι όπως έκανε διότι εξυπηρέτησε το νομό, το δήμο του, εμείς τι κάνουμε;

Για τις σκέψεις πεζοδρόμησης του κέντρου Παρασκευή, Σάββατο

Είμαστε υπέρ της πεζοδρόμησης, θα πρέπει όμως να δούμε όλες αυτές τις αποφάσεις οι οποίες θα πρέπει να είναι συμβατές με μία μελέτη, δεν μπορώ ότι σκέφτομαι το βράδυ, να το εφαρμόζω το πρωί.

Υπάρχουν μελέτες, τι κόστος θα έχει κυκλοφοριακό, πώς θα πώς θα μπορέσει αυτή η κοινωνία να ανταποκριθεί, θα έχει κάποιες επιπτώσεις στους πολίτες; Εγώ θεωρώ ότι δεν θα έχει και θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Αυτές δεν είναι αποφάσεις οι οποίες μπορούν να παρθούν στο πόδι, χρειάζεται ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός, εάν υπάρχει να τον δούμε και να προσχωρήσουμε. Εάν δεν υπάρχει όμως δεν μπορούμε να πετάμε τις φωτοβολίδες, εάν δεν υπάρχει να δούμε πώς θα πάμε.

Σαφώς να δώσουμε χώρο στους πολίτες, είναι η πιο άσχημη πόλη στην Ελλάδα αυτή, η πιο όμορφη και πιο άσχημη ταυτόχρονα, από κολωνάκια, από μπετά που ρίχνουμε, αυτή η πόλη είναι χαρακτηρισμένη από δύο πράγματα από τα μπετά και από την έλλειψη του αστικού πρασίνου και όπου υπάρχει πράσινο πάμε να το κόψουμε».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com