Ο Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου στο Λατώ fm: Ικανοποιητικός ο ρυθμός εμβολιασμού στο Νομό – Δεν έχουν μειωθεί τα χειρουργεία στο ΓΝΑΝ, προχωρούν άμεσα οι προσλήψεις των 23 μόνιμων γιατρών

«Ικανοποιητικός ο ρυθμός εμβολιασμού στο Νομό , δεν έχουν μειωθεί τα χειρουργεία στο ΓΝΑΝ, προχωρούν άμεσα οι προσλήψεις των μονίμων γιατρών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου Μανόλης Ανδρεαδάκης μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.


«Τα πράγματα πάνε καλύτερα, δεν έχουμε μεγάλη διασπορά αυτή τη στιγμή, με τα διάσπαρτα περιστατικά να αντιμετωπίζονται, σε κλινική και ΜΕΘ covid δεν υπάρχει μεγάλη φόρτιση. 

Οι εμβολιασμοί στο Λασίθι κυλούν πολύ καλά όπως είπε με το Νομό να είναι πάνω από το Ρέθυμνο με 2.5000 περισσότερους εμβολιασμούς, με ένα επιπλέον μάλιστα εμβολιαστικό κέντρο να επίκειται να ξεκινήσει από 16/3 και στο Νοσοκομείο Σητείας. Όπως τόνισε, δεν υπάρχει μέχρι τώρα έλλειψη εμβολίων στο Νομό Λασιθίου. 

Για την Ιεράπετρα ή το Οροπέδιο Λασιθίου όπως ανέφερε δεν γνωρίζει εάν επίκειται και εκεί ξεκίνημα εμβολιαστικού κέντρου για το εμβόλιο της AstraZeneca. 

Για το ζήτημα με την έλλειψη εμβολίων στο Οροπέδιο, είπε ότι δεν μπορεί να πάρει θέση αφού αυτό διοικητικά υπάγεται στην 7η ΥΠΕ. 


Για την εν γένει λειτουργία του ΓΝΑΝ, είπε ότι «δεν έχουμε πρόβλημα αυτή τη στιγμή, τα περιστατικά non-covid εξυπηρετούνται. Από  το υπουργείο Υγείας πήραμε μήνυμα ότι μπορούμε να μειώσουμε τα χειρουργεία στο 80%, εμείς στο ΓΝΑΝ αφού έχουμε τη σχετική δυνατότητα δεν τα έχουμε μειώσει, εκεί που έχει γίνει ελάχιστη μείωση  είναι στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία περισσότερο για να μειώσουμε το συγχρωτισμό».

Αναφορικά με τις προσλήψεις των μονίμων ιατρών στα Νοσοκομεία του Λασιθίου, ο κ. Ανδρεαδάκης είπε ότι την περασμένη Παρασκευή έληξε η προκήρυξη «και από ότι γνωρίζω θα την προχωρήσει πολύ γρήγορα το υπουργείο». 

Όπως είπε επίσης, «μπορεί να περνάμε δύσκολες καταστάσεις αλλά με τη βοήθεια του Θεού και του εμβολίου πιστεύω ότι θα δούμε το τέλος. Κάνω έκκληση για το επισκεπτήριο στο νοσοκομείο – γνωρίζουμε πλέον ότι αυτό είναι αυτή η μετάλλαξη βρετανική είναι η μεγάλη μεταδοτικότητα. Εάν κάποιος θέλει να έλθει στο νοσοκομείο για να επισκεφθεί ένα ασθενή, θα τον παρακαλούσα να το σκεφτεί δεύτερη φορά. Μπορεί να είναι ασυμπτωματικός φορέας και καταλαβαίνετε τι θα συμβεί άμα έχουμε τέτοια περιστατικά στο νοσοκομείο με τους ασθενείς και το προσωπικό. Θέλω να το καταλάβει ο κόσμος. Δεν έχω μεγάλο παράπονο,  ο κόσμος συνεργάζεται αλλά θέλουμε ακόμη περισσότερο να αν γίνεται να μην να μην προσέρχεται στο νοσοκομείο, καταλαβαίνω ότι είναι κοινωνική εκδήλωση να συμπαραστέκεσαι σε ένα φίλο, συγγενή ή γνωστό αλλά δεν έχουμε το περιθώριο αυτή τη στιγμή».

Το ποσοστό των εργαζομένων του νοσοκομείου που έχει εμβολιαστεί στο σύνολο στο Γενικό Νοσοκομείο Νικολάου ξεπερνά όπως είπε το 70-80%.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com