Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ιάσων Ταβλάς στο Λατώ fm για την εκπαιδευτική τηλεόραση: «Χρήσιμο ‘εργαλείο’ για να κρατήσουν τα παιδιά του Δημοτικού το γνωστικό τους επίπεδο, υπάρχει πρόθεση να επεκταθεί και σε Γυμνάσιο-Λύκειο»

Για την εκπαιδευτική τηλεόραση που ξεκίνησε σήμερα ξανά από την ΕΡΤ2 μετά από πολλά χρόνια, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της επαφής των μαθητών με το μαθησιακό περιβάλλον και την εκπαιδευτική διαδικασία, μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης Ιάσων Ταβλάς. 

Όπως είπε «είναι ένα παλιό και πολύ χρήσιμο ‘εργαλείο’ στις ημέρες που διανύουμε. Το μάθημα φυσικά δεν γίνεται να αντικατασταθεί, ωστόσο θα βοηθήσει τα παιδιά να κρατήσουν το γνωστικό τους επίπεδο, να νιώσουν ότι υπάρχει απέναντί τους ένας εκπαιδευτικός και παραδίδει μάθημα».

Όπως ανέφερε «μαθαίνω ότι υπάρχει η πρόθεση να επεκταθεί το πρόγραμμα και σε μικρότερα παιδιά και σε Γυμνάσιο και Λύκειο».

Πρόσθεσε πως το υπουργείο Παιδείας ζητά από εκπαιδευτικούς προτάσεις για να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν στην προσπάθεια. 

«Στο Νομό Λασιθίου, αρκετοί εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχαν προσπαθήσει να κάνουν πάρα πολλά το προηγούμενο διάστημα και στο δικό μας νομό είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Υπάρχουν τεχνικά προβλήματα και η τηλεόραση μπορεί να βοηθήσει σε αυτό, δεν γνωρίζω βέβαια κατά πόσον μπορεί να γίνει διαδραστική και να μπορούν οι μαθητές να θέτουν ερωτήματα και να συμμετέχουν διαδραστικά. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει, γιατί σκοπός της ΕΡΤ είναι να το περάσει αυτό στην κοινωνία. Να γίνει δηλαδή η ΕΡΤ 2 ένα ‘εργαλείο’ για τους μαθητές και τους γονείς».

Η εκπαιδευτική τηλεόραση θα απευθύνεται κυρίως σε μαθητές του δημοτικού και θα ξεκινήσει το πρόγραμμά της από τις 10 το πρωί της Δευτέρας.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα των δύο πρώτων ημερών του τηλεοπτικού σχολείου της ΕΡΤ2 έχει ως εξής:

Δευτέρα 30 Μαρτίου, 10 π.μ.

  1. Επαναληπτικό μάθημα στη Γλώσσα Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης
Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος
  1. Ιστορία Δ’ τάξης
Εκπαιδευτικός: Γιώργος Δάβος
  1. Φυσική Ε’ τάξης
Εκπαιδευτικός: Ουρανία Γκικοπούλου

Τρίτη 31 Μαρτίου, 10 π.μ.

  1. Μαθηματικά, Γ’ & Δ’ τάξης
Εκπαιδευτικός: Μίνα Τόδωρη
  1. Μαθηματικά, Δ’ & Ε’ τάξης
Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος
  1. Φυσική Ε’ & ΣΤ’ τάξης
Εκπαιδευτικός: Κώστας Χωριανόπουλος


Ακούστε εδώ τη συζήτηση:

Σχετικές δημοσιεύσεις