Ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης στο Λατώ fm : «Χωρίς τις εφαρμογές της Σύγχρονης Τεχνολογίας  θα είμαστε πολύ πίσω».

Επέστρεψε από τα Τρίκαλα ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης όπου συμμετείχε στο συνέδριο «Σύγχρονη και Βιώσιμη Πόλη» και  μίλησε στην εκπομπή του Νικου Σγουρου «Πρώτη Ματιά στην Ενημέρωση» για όλα όσα είδε στα Τρίκαλα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Eίναι γνωστό ότι τα Τρίκαλα έχουν αξιοποιήσει τις τεχνολογίες στο έπακρον. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων είναι ένας άνθρωπος ο οποίος είναι γνώστης του αντικειμένου και έχει δώσει μεγάλη έμφαση στο πώς πρέπει να αξιοποιήσουμε την ψηφιακή τεχνολογία με μοναδικό γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Αυτά που παρακολουθήσαμε τις δύο αυτές μέρες έγιναν από ανθρώπους οι οποίοι είναι γνώστες του αντικειμένου,ξέρουν όλες τις διαδικασίες, έχουν δυνατότητα εφαρμογής με άμεσα αποτελέσματα, θεωρώ στις πολύ μεγάλες πόλεις. Όμως και στους μικρούς Δήμους μπορεί να βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη και αν αναλογιστούμε τώρα ότι η νέα γενιά που έρχεται είναι άμεσα συνδεδεμένη με το τηλέφωνο και με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή καταλαβαίνετε ότι είναι κάτι το οποίο πρέπει να το κάνουμε άμεση προτεραιότητα, διότι θα  βρεθούμε εκτός τόπου και χρόνου.
Να σας δώσω ένα παράδειγμα, είναι εύκολο στη χρήση αλλά πολύ εντυπωσιακό. Σε  όλους τους κάδους των απορριμμάτων έχει τοποθετηθεί ένας αισθητήρας ο οποίος  το πρωί με το ξεκίνημα του  απορριμματοφόρου για την αποκομιδή των σκουπιδιών, του «χαράζεις» στο GPS του την διαδρομή που πρέπει να κάνει ούτως ώστε να περάσει από τους κάδους οι οποίοι είναι σε πλήρη χωρητικότητα για τους αδειάσει, παρακάμπτοντας κάποιους οι οποίοι έχουν λιγότερα σκουπίδια και μπορείς να τους περισυλλέξεις την άλλη μέρα. Δεν είναι καθορισμένο εκ των προτέρων το δρομολόγιο που θα κάνει το απορριμματοφόρο. Καταλαβαίνετε τι εξοικονόμηση ενέργειας  κάνεις και  είναι πάρα πολύ εύκολο μα πάρα πολύ εύκολο στην εφαρμογή του. Υπάρχει δυνατότητα μέσω του τηλεφώνου με μία εφαρμογή να ελέγχεις όλο τον δημοτικό φωτισμό, ανά κολώνα. Πρέπει να καταλάβουμε εμείς οι μεγαλύτεροι ότι χωρίς τις εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας  θα είμαστε πολύ πίσω» κατέληξε.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις