Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Γ. Στεφανάκης στο Λατώ fm: «Κινδύνεψαν άνθρωποι, καταστράφηκαν περιουσίες και δρόμοι από την πρωτοφανή νεροποντή – Εάν σήμερα βρέξει στο Καθαρό και κατέβει ο ποταμός θα πρέπει να εκκενώσουμε σπίτια»

Οι οκτώ ώρες που διήρκεσε το έντονο πλημμυρικό φαινόμενο στο Οροπεδίου Λασιθίου ήταν ικανό για να πλημμυρήσουν σπίτια, να κινδυνέψουν άνθρωποι και να καταστραφούν καλλιέργειες και να καταστραφούν οδικά δίκτυα, όπως είπε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο Δήμαρχος  Γιάννης Στεφανάκης.

Κινδύνεψαν άνθρωποι στο Κάτω Μετόχι γιατί μπήκε απότομα ο χείμαρρος μέσα στο σπίτι που ήταν μία πολυμελής οικογένεια ενώ σε άλλο σπίτι ήταν ηλικιωμένα ζευγάρια, ανήμποροι να αντιδράσουν, ευτυχώς έγινε άμεση παρέμβαση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία που έστειλε έχει τρία οχήματα ενώ και ο Δήμος άνοιξε αυλάκια για να φύγουν τα νερά.

Για το οδικό δίκτυο της περιοχής, ο κ. Στεφανάκης είπε ότι «επιχειρούμε παντού, έχουμε βγάλει και εξωτερικά συνεργεία ο δήμος, προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές, το αγροτικό οδικό δίκτυο έχει πλημμυρίσει οπότε δεν έχουμε εικόνα.
Φανταστείτε ότι υπάρχει δρόμος στο Κάτω Μετόχι που έχει κατέβει ενάμιση μέτρο, στην περιοχή Καρδαμούτσα όπου είναι το επαρχιακό μπαίνουμε από την πλευρά της Χερσονήσου είχαμε ενάμιση μέτρο νερό στον ενάμιση μέτρο, δεν έχει ξαναγίνει αυτό το πράγμα τέτοια περίοδο στο Οροπέδιο».

Σήμερα, απαγορεύεται η κυκλοφορία εντός του κάμπου του Οροπεδίου Λασιθίου και έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία από την πλευρά του Ηρακλείου, δηλαδή από το κομμάτι Κράσι -Κερά – Οροπέδιο Λασιθίου.  

«Παραμένουμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης  ως Δήμος και προσπαθούμε με κάθε τρόπο για να αποκαταστήσουμε τις ζημιές, που είναι και σε καλλιέργειες» ανέφερε, προσθέτοντας ότι πλημμύρισε το Δημαρχείο, με το νερό στο υπόγειο να φτάνει τους 42 πόντους!

Τόνισε ότι «ειδικά το κομμάτι του επαρχιακού οδικού δικτύου της περιφέρειας είναι σε κακά χάλια. Από προχθές ήλθε και ο Αντιπεριφερειάρχης ο κ. Γουλιδάκης, πήγαμε στο Χώνο και εκτίμησε την κατάσταση. Εμείς έχουμε ζητήσει βοήθεια από την Περιφέρεια και την ΠΕ Λασιθίου για τον καθαρισμό στα ρέματα τον καθαρισμό και του ποταμού και τη βελτίωση της οδικής όδευσης από και προς το το Οροπέδιο Λασιθίου. Επειδή ο δρόμος από Χερσόνησο είναι κλειστός, αυτό που ζήτησα από την πρώτη στιγμή είναι να είναι καθαρός ο δρόμος και ασφαλής ο δρόμος από Οροπέδιο προς Νεάπολη, εάν υπάρξει οτιδήποτε σε αυτό το δρόμο και κλείσει τότε το Οροπέδιο Λασιθίου θα αποκλειστεί εντελώς. Πρέπει η μέριμνα της ΠΕ Λασιθίου να είναι στο κομμάτι αυτό».

Σημείωσε δε, ότι «εάν σήμερα έχουμε βροχή στο Καθαρό και κατέβει ο ποταμός, θα πρέπει ίσως να εκκενώσουμε και σπίτια. Το εξετάζαμε και προχθές στο Κάτω Μετόχι».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com