Ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γ. Σέγκος στο Λατώ fm: «Η κατάσταση με τα κρούσματα στην περιοχή ξέφυγε τον Αύγουστο, παρόλα αυτά ούτε ενημερωνόμαστε ούτε κλήθηκα στη σημερινή συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ – Περιμένουμε η Πολιτεία να μεριμνήσει για τις επιχειρήσεις όπου εντοπίστηκαν θετικοί εργαζόμενοι»

«Νομίζω ότι παρόλα τα μέτρα, εάν φερθούμε σωστά θα μπορέσουμε σε 10-15 μέρες η περιοχή και ο Νομός Ηρακλείου να επιστρέψουν σε μια κανονικότητα» δήλωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

Όπως είπε ερωτώμενος για την απότομη αύξηση κρουσμάτων την τελευταία περίοδο στην ευρύτερη περιοχή των Μαλίων, «ένας Δήμος τουριστικός όπως είναι ο δήμος χερσονήσου και μάλιστα που σηκώνει πιθανότατα το ένα τέταρτο του τουρισμού της Κρήτης είναι λογικό να έχει αυξημένα κρούσματα. Όπως ήταν αναμενόμενο εύκολο η κατάσταση από ελεγχόμενη ξέφυγε λίγο μέσα στον Αύγουστο. Ξεκινήσαμε από τον Ιούλιο που τα πράγματα ήταν σε επίπεδο αφίξεων σχετικά νωχελικά, τα νούμερα δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλα, τον Αύγουστο αυξήθηκαν οι αφίξεις, πάντοτε κατ αναλογία,και μαζί και με την κινητικότητα και τις μετακινήσεις και των Ελλήνων επισκεπτών αλλά και των αλλοδαπών και βέβαια με σημαντικά θέματα συγχρωτισμού σε ορισμένες περιπτώσεις, είχαμε κάποια αυξημένα προβλήματα τα οποία τοποθετούνται μεταξύ των 8 και 11 στην περιοχή.

 Χθες το μεσημέρι είχαμε την επιτροπή COVID στο Δήμο Χερσονήσου για να εξετάσουμε την κατάσταση. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε μία σημαντική διαδικασία που είναι το άνοιγμα των σχολείων τις προσεχείς μέρες και είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε έτοιμοι σε όλα τα επίπεδα, όπως επίσης να πάρουμε μέτρα και για την ασφάλεια του προσωπικού μας και όλων των δομών που έχουμε προκειμένου το επόμενο δεκαπενθήμερο τα μέτρα να δράσουν ώστε να μειωθούν οι συνέπειες της έκθεσης στα θετικά κρούσματα. 


«Θέλω να εφιστήσω σε όλους την προσοχή, και τους φίλους εκεί τους γείτονες του δήμου Αγίου Νικολάου, είναι σημαντικό και πρέπει να το καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να σταθούμε σε αυτό που περνάμε όλοι με σοβαρότητα. Η εφαρμογή των μέτρων προστασίας, οι αποστάσεις η χρήση της μάσκας, η αποφυγή του συγχρωτισμού, τα ατομικά μέσα υγιεινής, το πλύσιμο των χεριών μας και τα λοιπά είναι πολύ σημαντικά για την αποφυγή της μετάδοσης και της διασποράς του ιού».

Εξάλλου, ο κ. Σέγκος τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση «εξακολουθεί να μην έχει καμία ενημέρωση και οι Δήμοι δεν έχουν καμία δυνατότητα εκτελεστικής παρέμβασης». Αυτό επαφίεται, όπως είπε, στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, προεξάρχοντος του ΕΟΔΥ που ενημερώνεται και λαμβάνει τις αποφάσεις για μέτρα για λήψη μέτρων ή όχι σε κάθε περιοχή.

Όπως είπε και στη Χερσόνησο έχουν μπει πρόστιμα και έχουν κλείσει επιχειρήσεις. 

«Λόγω της πληθώρας των ελέγχων που γίνονται είναι ότι ακόμα και ο ΕΟΔΥ και τα όργανα της πολιτείας σε αυτό τον ορυμαγδό και την πλημμύρα των κρουσμάτων, όταν ένα κατάστημα έχει πχ δύο θετικούς εργαζομένους πρέπει να λειτουργήσει η ευθιξία η δεοντολογία και το φιλότιμο του καθενός επιχειρηματία για να προστατευθεί η Δημόσια υγεία

Όπως τόνισε αναφορικά με τις επιχειρήσεις στις οποίες εντοπίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες 9 κρούσματα στην περιοχή των Μαλίων, «προφανώς η Πολιτεία πρέπει να μεριμνήσει να παραμείνουν κλειστά, δεν μπορεί ένας πολίτης, ένας Δήμαρχος να πάει και να παίξει ξύλο με ένα επιχειρηματία για να κρατήσει κλειστό το μαγαζί του. Όπου ανακαλύπτονται κρούσματα σε συγκεκριμένα μαγαζιά, αυτά πρέπει να παραμένουν κλειστά».

Όπως είπε, μάλιστα, ο Δήμαρχος, επιχείρηση στην περιοχή των Μαλίων μόλις μαθεύτηκε ότι εργαζόμενος στην επιχείρηση ήταν θετικός, έβγαλε ανακοίνωση  και είπε ότι κλείνει η επιχείρηση επί πολλές μέρες προκειμένου να περάσει αυτό το θέμα, σεβόμενος ο επιχειρηματίας την τοπική κοινωνία και τη δημόσια υγεία. «Μπράβο σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι ένα κλασικό παράδειγμα του πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε» τόνισε.

Ερωτώμενος εάν ο ίδιος κλήθηκε στις συναντήσεις που είχε  σήμερα στο Ηράκλειο ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, ο κ. Σέγκος απάντησε πως «δεν κλήθηκα. Δυστυχώς, και δεν μπορώ να ξέρω τους λόγους,  η ελληνική Πολιτεία έχει πάρει απόφαση την Τοπική Αυτοδιοίκηση να μην την ενημερώνει. Ο Δήμαρχος του μεγαλύτερου τουριστικού Δήμου της Κρήτης που έχει και θέμα, δεν κλήθηκε σε αυτή τη συνάντηση. Προφανώς η ελληνική Πολιτεία έχει αποφασίσει με άλλο τρόπο να διαχειρίζεται τα ζητήματα αυτά. Εκτίμησή μου ότι αυτό είναι λάθος». 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com