Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου Μαν. Μακράκης στο Λατώ fm: «Θετική εξέλιξη το άνοιγμα των σχολείων, εάν δεν άνοιγαν τα παιδιά θα ήταν ένα εξάμηνο εκτός»

Για το άνοιγμα δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών μίλησε στον «αέρα» της εκπομπής «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου Μανόλης Μακράκης.

Όπως ανέφερε «όλες οι εισηγήσεις των αρμοδίων, των επιστημόνων ήταν θετικές και έπρεπε να πάμε στο άνοιγμα  των σχολείων.  Αν δεν ανοίγανε, ένα εξάμηνο τα παιδιά θα ήταν εκτός σχολείου.

Η επιστροφή θα γίνει για ένα μήνα, αντί για 15 Ιουνίου θα κλείσουμε 30 Ιουνίου.

Επίσημα δεν έχουμε δηλαδή τίποτα, ισχύει αυτό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση το προσωπικό είναι στη θέση του,σχολικές επιτροπές φαντάζομαι ότι θα έχουν τα χρήματα για να αγοράσουν αντισηπτικά ή ότι άλλο Υγειονομικό υλικό χρειαστεί και ξεκινάμε.

Θεωρώ θετική την εξέλιξη. Τα παιδιά πρέπει και θέλουν να πάνε σχολείο.

Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στη συνέντευξη τύπου της κ. Κεραμέως σήμερα το μεσημέρι.


Κάποιοι θα είναι  επιφυλακτικοί,  όμως βλέποντας και τα κρούσματα και το γεγονός ότι πάμε πάρα πολύ καλά στην διαχείριση της κρίσης και την επιστροφή στην κανονικότητα νομίζω θα αρθούν και οι όποιες επιφυλάξεις.


Τηλεκπαίδευση


Ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία και πιστεύω ότι  ήταν μία ευκαιρία να ξεκινήσουμε και σε άλλες περιπτώσεις, όχι πανδημίας που ίσως χρειαστεί, να γίνει αυτό και να μπει στις ζωές όλων μας.

Ηταν μία ευκαιρία να εξοικειωθούμε με την τεχνολογία και να πάμε σε μία άλλη εποχή πραγματικά. Ανοίγονται παράθυρα σε αυτή την καινούργια πραγματικότητα. Και η διαδικασία μετάδοσης μαθημάτων από την ΕΡΤ επίσης βοήθησε.

Σχετικές δημοσιεύσεις